KEK
Fillimi / Lajmet / Presidenca ka bërë të ditur se është nën përgjegjësinë e kryetarit funksionalizimi i institucioneve kushtetuese
Kryetari Thaçi: Hapja e temës për Asociacionin është goditje ndaj shtetësisë dhe cenim i sovranitetit të shtetit tonë

Presidenca ka bërë të ditur se është nën përgjegjësinë e kryetarit funksionalizimi i institucioneve kushtetuese

Presidenca ka bërë të ditur se është nën përgjegjësinë e kryetarit  funksionalizimi i institucioneve kushtetuese, sepse  është garantues i funksionimit kushtetues e demokratik dhe është i obliguar të ndërmarr çdo hap të nevojshëm për ta përmbushur këtë detyrim të tij, duke mos përjashtuar edhe kërkesat drejtuar Gjykatës Kushtetuese për të sqaruar çdo paqartësi kushtetuese dhe ligjore në shërbim të funksionalizimit sa më të shpejtë të institucioneve të reja. Njohës të vetë quajtur të çështjeve juridike thonë se caktimi i afateve kohore për mandatarin për krijimin e Qeverisë, nuk është kompetencë ligjore e Kryetarit.

Kontrolloni gjithashtu

Programi i USAID-it për fuqizimin e drejtësisë e shpall Gjykatën Themelore në Prishtinë më transparenten në Kosovë

Programi i USAID-it për drejtësi e shpall Gjykatën Themelore në Prishtinë më transparenten në Kosovë

Gjykata Themelore në Prishtinë është shpallur Gjykata më transparente në Kosovë, nga programi i USAID-it ...