RKL: Jack Smith, habitet pse në Kosovë është një grup "njerëzish të fuqishëm" që nuk e duan Gjykatën Speciale

Prokuroria e Gjykatës Speciale tërhiqet edhe nga një rast, “një viktimë” që pretendohej se ishte vrarë nga krerët e UÇK-së

Gjyqtari i Procedurës Paraprake të Gjykatës Speciale, Nicolas Guillou, ka miratuar kërkesën e Prokurorisë Speciale të Hagës për amandamentimin e aktakuzës së konfirmuar kundër Hashim Thaçit dhe  krerëve të tjerë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Prokuroria  ka kërkuar që nga aktakuza të hiqen pretendimet për krime në qytetin e Ferizajt. Ajo kërkon leje për të ndryshuar aktakuzën e konfirmuar, që të hiqen pretendimet për krime të kryera kundër të paktën një “viktime” rreth vitit 1999 në një shtëpi në Ferizaj, apo rrethinë. Prokuroria Speciale e Hagës shpjegon se ka vendosur të mos mbështetet në provat e paraqitura paraprakisht, pasi  konsideron se ka tani nuk prova të pamjaftueshme për të vërtetuar pretendimet e  një “viktime” në  Ferizaj, thuhet në dokumentin e publikuar në faqen e Gjykatës Speciale.

Kontrolloni gjithashtu

Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, po qëndron për një vizitë zyrtare, në Azerbajxhan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në kuadër të vizitës në Azerjbajxhan,  u takua  me kryetarin …