Rasim Selmanaj

Selmanaj: Gjykata Kushtetuese e Kosovës e ka legjitimuar vendimin e Kuvendit të Serbisë të kohës së Millosheviqit

Kundër vendimit të Gjykatës Kushtetuese, ku dy prona shoqërore, “Apliko” dhe “Iliria” mbesin në pronësi të Manastirit të Deçanit, ka reaguar ashpër edhe kryetari i komunës së Deçanit, Rasim Selmanaj. Në një intervistë për ‘Epokën e re’, Selmanaj ka vlerësuar se ky vendim është i turpshëm, i padrejtë dhe i ndikuar nga politika. Ai ka thënë se këto dy prona janë asete të rëndësishme për zhvillimin  e ekonomisë dhe turizmit në Deçan. Sipas tij, Gjykata Kushtetuese e Kosovës e la legjitimuar vendimin e Kuvendit të Serbisë të kohës së Millosheviqit. Selmanaj ka thënë se Gjykata Kushtetuese është e ndikuar nga ndërkombëtarët, prandaj ka vendosur në favor të Manastirit të Deçanit. Megjithatë, ai ka bërë me dije se ky vendim është i papranueshëm dhe do të kundërshtohet me të gjitha mjetet dhe mekanizmat ligjorë.

Kontrolloni gjithashtu

Rikthehet pllaka përkujtimore e okupatorëve serbë në luftërat e viteve 1912-1918, kur ata pushtuan dhe e masakruan Kosovën

Dioqeza Serbe e Rashkës-Prizrenit, në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Kosovë, e kanë kthyer …