Shqiptarët

Shqiptarët në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Serbi, Mal të Zi, Greqi, Turqi dhe në mërgatë janë populli më pro amerikan në botë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë krijuar një potencial të madh ekonomik e ushtarak në tërë rruzullin tokësor. Sot Amerika është e pranishme në të gjitha mekanizmat vendimmarrës në botë dhe pa dyshim se ka ndikimin më të madh, meqë është superfuqia botërore, e cila së bashku me Anglinë dhe disa shtete ka në dispozicion edhe Aleancën më të madhe dhe më të fuqishme ushtarake të botës, -NATO-n. Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë dhënë dhe po japin një ndihmesë të madhe në demokratizimin e marrëdhënieve politike dhe ekonomike kudo në  botë. Amerika ka dhënë një kontribut të rëndësishëm për ruajtjen e Shqipërisë nga gllabërimi grek e serb, në vitin 1920,  dhe në kuadër të NATO-s ka ndihmuar ushtarakisht në çlirimin e Kosovës nga regjimi kriminal i Serbisë. Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë ndër shtetet e para që e kanë  njohur dhe e kanë  pranuar pavarësisë e Kosovës.

Populli shqiptar në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Serbi, Mal të Zi,  Greqi, në Turqi, dhe në vende të ndryshme të Evropës e botës, është populli më pro amerikan në rruzullin tokësor. Prania e disa shqiptarëve në luftërat në Siri dhe në Irak nuk e ka zbehur as e zbeh dot këtë miqësi, meqë rastet individuale dhe të veçanta janë të pranishme kudo në botë. Edhe pse me shumicë besimtarë të fesë islame, shqiptarët, dashurinë e tyre për Amerikën nuk e kanë vënë kurrë në dyshim dhe kanë qenë e janë të gatshëm që atë përkushtim ta tregojnë kurdoherë edhe me vepër, po të jetë nevoja. (RKL)

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri, mori pjesë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku u diskutua raporti për vëzhgimin e zgjedhjeve në Serbi

Besnik Tahiri: Kur jemi bashkë, gjithçka arrihet, gjithçka është e mundur

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka shprehur gëzimin e tij dhe ka …