Sot në Gjermani 61.5 milionë votues me të drejtë vote do të zgjedhin përbërjen e re të Bundestagut

Sot në Gjermani 61.5 milionë votues me të drejtë vote do të zgjedhin përbërjen e re të Bundestagut

Sot në Gjermani 61.5 milionë votues me të drejtë vote do të zgjedhin përbërjen e re të Parlamentit gjerman (Bundestagun). Kancelarja aktuale Angela Merkel ka hyrë në garë për të fituar mandatin e katërt me radhë, kurse rezultate të mira në këto zgjedhje pret edhe e djathta radikale. Në 299 njësi votimi do të zgjidhen 598 deputetë, kurse votuesit paralelisht do të zgjedhin edhe deputetët nga rajonet e tyre në lista të hapura, si dhe do të votojnë për partitë politike të preferuara. Për mbarëvajtjen e zgjedhjeve të 19-ta federale në Gjermani janë angazhuar rreth 650 mijë njerëz në 73.500 vendvotime. Në garën zgjedhore marrin pjesë 42 parti politike me gjithsej 4.828 kandidatë.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell, në seancën e KS të OKB-së ka folur edhe për propozimin franko-gjerman dhe për dialogun Kosovë-Serbi

Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova e Serbia të angazhohen në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja në mirëbesim dhe kompromis

Përfaqësuesi i Lartë evropian, Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova dhe Serbia të angazhohen në …