Fillimi / Njoftime / Sot në Prishtinë organizohet një marsh protestues në mbrojtje të grave
Sot në Prishtinë organizohet një marsh protestues në mbrojtje të grave

Sot në Prishtinë organizohet një marsh protestues në mbrojtje të grave

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist-QIKA, Rrjeti i Grave të Kosovës, Iniciativa e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut dhe Qendra Kosovare për Studime Gjinore, do të organizojnë marsh protestues në mbrojtje të grave. Marshi protestues fillon nga Ministria e Drejtësisë, për të vazhduar tek ajo e Punëve të Brendshme dhe përfunduar pranë Qeverisë së Republikës së Kosovës. Në njoftimin e përbashkët të këtyre organizatave thuhet se vrasja makabre që ndodhi në Ferizaj javën që lamë pas, na e tregoi edhe një herë qartazi se jeta e grave dhe vajzave në Kosovë është në rrezik të vazhdueshëm. “Ky ishte edhe një rast tjetër i femicidit. Edhe një vrasje tjetër që vjen për shkak të patriarkalitetit vrasës, të rrënjosur në të gjitha institucionet publike e private që jetën dhe trupin e vajzave e grave e shohin si pronë të burrave”, thuhet ndër të tjera në njoftim. Marshi pritet të fillojë në ora 12:00.

Kontrolloni gjithashtu

Komuniteti Bektashian: Nderime për rilindasit e kontributorët patriotë nga Bektashinjtë e Shqipërisë, Kosovës e Maqedonisë

Komuniteti Bektashian: Nderime për rilindasit e kontributorët patriotë nga Bektashinjtë e Shqipërisë, Kosovës e Maqedonisë

Për nder të Festës Kombëtare Shqiptare, 28 nëntorit, dhe në përmbyllje të “Vitit të Naimit”, ...