MIT KS
Fillimi / Lajmet / Tahiri: Kosova ka arritur të kapë trendin e zhvillimeve por dhe ka tejkaluar vendet e rajonit për obligimet ndërkombëtare
Përurohet billbordi me pamje të obeliskut për 1432 fëmijët martirë të Kosovës, të vrarë masakruar nga Serbia

Tahiri: Kosova ka arritur të kapë trendin e zhvillimeve por dhe ka tejkaluar vendet e rajonit për obligimet ndërkombëtare

Ministri i Drejtësisë në detyrë Abelard Tahiri, ka hapur punimet e Konferencës dy paleshe të organizuar nga Ministria e Drejtësisë së Kosovës në bashkëpunim me Ministrinë e Drejtësisë së Francës, për çështje të bashkëpunimit juridik në çështje civile. Në fjalën e tij, ai ka theksuar Kosova ka arritur të kapë trendin e zhvillimeve e në raste specifike edhe të tejkalojë vendet e rajonit në raport me obligimet ndërkombëtare. Ministri ka potencuar se si vendi ynë ka shënuar sukses në bashkëpunimin juridik në çështje penale por edhe si shoqëri dhe si shtet, po lëvizim gradualisht drejt integrimeve evropiane. Ai vlerësoi se është e nevojshme që të intensifikohen përpjekjet  për  anëtarësimin në Konferencën e Hagës dhe për të aderuar çështjet që janë në interesin  reciprok.

Kontrolloni gjithashtu

Apostolova: Paqëndrueshmëria politike nuk kontribuon në përmirësimin e jetës së njerëzve në vendin tonë

Apostolova: Paqëndrueshmëria politike nuk kontribuon në përmirësimin e jetës së njerëzve në Kosovë

Shefja e zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Nataliya Apostolova, ka thënë se paqëndrueshmëria e ...