AKB: Bizneset dhe Punëtorët e sektorit privat, humbës të vitit 2020 në Kosovë

Të rinjtë e Kosovës duhet të presin rreth 5 vite për të hyrë në punë

Aleanca Kosovare e Biznesit ka njoftuar se të rinjtë e Kosovës duhet të presin 5 vite për të hyrë në punë. “Aleanca Kosovare e Biznesit ka bërë një studim hulumtues për 10 vitet e kaluara rreth tregut të punës në Kosovë, ku mesatarisht punosohen rreth 8 mijë të pa punë kurse në tregun e punës shtohen rreth 25 mijë persona të aftë për punë.  Nga studimi del se një i ri duhet te pret rreth 5 vite për të u punësuar në Kosovë për një pagë mesatare rreth 300 euro në muaj si fillestar e pas një deri në dy vite deri 400 euro. Kosova vazhdon të jetë vendi me pagën me të ulët në Ballkan dhe me natalitetin më të lartë në Bashkimin Evropian, me këtë trend aktual Kosova rrezikon të mbetet pa të rinjtë dhe pa fuqi punëtore” ka tërhequr vërejtjen, Aleanca Kosovare e Biznesit.

Kontrolloni gjithashtu

Bajraktari: Për një periudhë tejet të gjatë kohore krimet e luftës kanë qenë kompetence e autoriteteve ndërkombëtare

Avokati Ardian Bajraktari ka vlerësuar se trajtimi i krimeve të luftës në përgjithësi dhe atyre …