Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka marrë pjesë në konferencën globale të sigurisë, në Bratisllavë

The Guardian: Albin Kurti është shprehur i hapur dhe i përgatitur për zgjedhjet e reja në katër komunat veriore me shumicë serbe

Gazeta autoritative britanike, “The Guardian” ka raportuar për konferencën që kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka mbajtur në Bratisllavë në kuadër të “Globsec”. Gazeta bën të ditur  se Albin Kurti është shprehur i hapur dhe i përgatitur për të konsideruar zgjedhjet e reja në katër komunat veriore me shumicë serbe. Këtë interpretim i “The Guardian” e ka nxjerrë nga deklarata e Kurtit gjatë konferencës ku ka thënë se nëse do të organizohen protesta paqësore në kërkim të zgjedhjeve të reja, atëherë serbët e kanë një kryeministër i cili do t’i dëgjojë e mbase edhe të pranojë kërkesën e tyre. Kurti e di fare mirë se nuk ka serb në veri që e pranon Albinin për kryeministër, por këtë e bën për krekosje, që i përshtatet karakteri të tij gjithnjë e më kontrovers, në pamundësi për të përballura situatën, tani kur hapur doli edhe kundër Amerikës.

Kontrolloni gjithashtu

Britania e Madhe: Kosova e Serbia duhet të jenë të përfshira në mënyrë konstruktive në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja

Sigurimi i pavarësisë dhe sovranitetit të Kosovës ishte tema e diskutuar në seancën e fundit …