Tomë Gashi

Tomë Gashi, publikoi raportin e ekspertëve të pavarur për vdekjen e Astrit Deharit

Tomë Gashi, avokati i familjes Deharit, ka publikuar raportin e ekspertëve të pavarur në rastin e vdekjes së aktivistit të Lëvizjes Vetëvendosje!-s, Astrit Dehari në qendrën e paraburgimit në Prizren. Ai ka akuzuar kryeprokurorin e Gjykatës Themelore në Prizren, Sylë Hoxha, i cili ka publikuar një raport mashtrues, ku janë caktuar gjoja shkaqet e vdekjes së Astrit Deharit. As me një shkronjë Instituti i Mjekësisë Ligjore nuk ka thënë se Dehari ka bërë vetëvrasje. Krejtësisht të kundërtën e kanë thënë ekspertët e pavarur. Në përfundimin e tyre në rastin konkret kemi të bëjmë më lëndime në parakrahun e majtë, në anën e djathtë të qafës. Këto kanë qenë lëndime me mjete mekanike dhe janë klasifikuara si shenja mbrojtëse. Kemi të bëjmë me vrasje, jo me vetëvrasje. Është demantuar teoria e Sylë Hoxhës, që Astriti ka bërë vetëvrasje. Ne bazë të ekspertëve të pavarur ka pasur lëndime të mëdha në kokë, në dorën e majtë dhe nofull. Kanë qenë lëndime vetëmbrojtëse. Vdekja ka ardhur nga asfiksia që është ngufatje që kryhet gjatë dhunimit me qëllim pengimin e britmës. Të dhënat e vendit të ngjarjes tregojnë se kemi të bëjmë me jastëk që është gjetur në dysheme, ka thënë mes tjerash avokati, Tomë Gashi.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …