Pavarësisht si thonë të tjerët unë i frikësohem Palmerit, thotë kryetari i Serbisë, A. Vuçiq

Vuçiq: Do ta vizitoj Kosovën dhe Ujmanin

Kryetari i Serbisë, Aleksander Vuçiq ju ka thënë medieve serbe se do ta realizoj vizitën e tij të paraparë me 8 shtator në Kosovë dhe se do të qëndroj në liqenin e Ujmanit. Ai ka theksuar më tutje se liqenin e Ujmanit e konsiderojmë resurs serb, por edhe të shqiptarëve dhe serbëve dhe kemi ofruar shumë kompromis, sepse e dimë sa u duhet uji shqiptarëve. Duam të arrijmë më tepër besim ndërmjet shqiptarëve dhe serbëve, por ky është proces i cili do të ishte katastrofal nëse do të ndalej, edhe për shqiptarët, edhe për serbët. Ndërsa lidhur me mos realizmin e takimit me kryetarin e Kosoves, Hashim Thaçi, ai ka thënë se nuk ka mundur të flet me përfaqësuesit e Kosovës, por kjo nuk do të thotë se do të ndërpresim dialogun, pasi kjo është e pamundur. Me armikun nuk mund të diskutoni për paqe, sepse i keni armiq. Duhet të flasim për zgjidhjen e problemit, për të zgjidhur problemet shekullore me shqiptarët.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …