W. Petriq

Wolfgang Petriç: Negociatat mes Kosovës e Serbisë kanë vazhduar për një kohë të gjatë, por nuk pati progres në vitet e fundit

Ish i dërguari i Bashkimit Evropian për Kosovën, diplomati austriak, Wolfgang Petriç ka  deklaruar se negociatat mes Kosovës dhe Serbisë kanë vazhduar për një kohë të gjatë dhe nuk ka pasur progres në dy vitet e fundit, prandaj është e nevojshme të rikthehet dinamika e humbur, në interes, para së gjithash, të serbëve në Kosovë. Është në interes të serbëve në Kosovë dhe jo vetëm të atyre në veri ku janë shumicë, por edhe në jug që kjo dinamikë të kthehet në bisedime. I pyetur se sa i rëndësishëm ishte Samiti i mbajtur së fundmi për Ukrainën në Tiranë, ai u përgjigj se ishte shumë i  rëndësishëm solidarizimi me Ukrainën  vendin e sulmuar, na Rusia  por edhe rritja e kontakteve politike. Këto prioritete duhet të respektohen”, tha diplomati austriak, Wolfgang Petriç.

Kontrolloni gjithashtu

Hillary Clinton: Kosova ka shënuar përparim me rëndësi drejt arritjes së barazisë gjinore në sektorin publik dhe në politikë

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit, Hillary Clinton, përmes një videoje  iu drejtua Forumit për Gratë, Paqen …