Zymer Mehani

Zymer Mehani: Dita Botërore e Lirisë së Shtypit

Kjo ditë është një rast i mirë për të reflektuar mbi rëndësinë e lirisë së shtypit në shoqërinë tonë. Liria e shtypit është një nga vlerat kryesore të një shoqërie demokratike dhe një element themelor i lirisë së shprehjes.

Në këtë ditë, ne duhet të kujtojmë dhe të shprehim mirënjohje për gazetarët dhe profesionistët e medias që punojnë në mënyrë të pavarur për të siguruar qasje të lirë në informacion dhe për të raportuar lajme të rëndësishme për publikun.

Megjithatë, liria e shtypit është gjithashtu nën presion në ditët e sotme. Ndryshimet teknologjike dhe zhvillimet politike shpesh kanë derivuar si pasojë kufizime të lirisë së medias dhe censurë të informacionit. Kjo shqetëson dhe duhet të trajtohet me seriozitet nga shoqëria civile dhe institucionet qeveritare.

Në këtë ditë, ne duhet të rrisim ndërgjegjësimin për rëndësinë e lirisë së shtypit dhe për të mbrojtur gazetarët dhe profesionistët e medias nga presionet dhe ndëshkimi për punën e tyre të drejtë dhe të pavarur. Gjithashtu, duhet të përkujtojmë qytetarët të cilët kanë një rol të rëndësishëm në kërkesën për transparencë dhe llogaridhënie nga institucionet dhe zyrtarët.

Në këtë ditë, le të angazhohemi për të mbrojtur dhe për të avancuar lirinë e shtypit në mbarë botën, duke u kujdesur që çdo zë të ketë mundësinë për t’u dëgjuar dhe për të ndikuar në shoqërinë e tij. Liria e shtypit është një nga bastionet kryesore të demokracisë dhe ne duhet të jemi të vendosur në mbrojtjen e saj.

Kontrolloni gjithashtu

Malishevë: U mbajt sesioni shkencor “Qëndresa e Llapushës dhe trojeve tjera shqiptare 1912-1952”

Sot në Malishevë, në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 16 Qershorit – Ditës së …