KEK
Fillimi / Institucionet / 12 biznese të komunës së Vitisë përfituese të projektit për trajnim në vetëpunësim

12 biznese të komunës së Vitisë përfituese të projektit për trajnim në vetëpunësim

Në vazhdën e projektit-Programi i trajnimit për vetëpunësim, 12 pjesëmarrës të këtij trajnimi janë përzgjedhur si përfitues të pajisjeve të ndryshme. Këtë trajnim që u organizua fillimisht nga Zyra për Investime dhe mbështetje të bizneseve të komunës së Vitisë, e kanë ndjekur 50 pjesëmarrës të fushës së biznesit për 5 ditë me radhë. 12 të përzgjedhurit janë përfitues në pajisje bujqësore, vegla pune, makineri, rrobaqepsi dhe sallone bukurie. Ndërkaq sot, janë 7 përfitues të veglave të punës, instalues të ngrohjes, automekanik, serviser të pajisjeve shtëpiake etj. Në ceremoninë e shpërndarjes së këtyre pajisjeve ishte i pranishëm edhe kryetari i komunës së Vitisë Sokol Haliti. Financues të këtij projekti është USAID Empower Private sector dhe komuna e Vitisë, ndërsa implementues është organizata Help. Ditëve në vazhdim, pritet edhe shpërndarja e pajisjeve për pesë përfitues të tjerë të këtij projekti.

Kontrolloni gjithashtu

Komuna e Kaçanikut dhe ajo e Hanit të Elezit thellojnë bashkëpunimin- Diskutohet rregullimi i shtegut për këmbësorë mes dy komunave përkatëse

Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi priti në takim Kryetarin e Komunës së Hanit ...