MIT KS
Fillimi / Lajmet / Ambasadori Abbott: Dënimet nuk janë të plota nëse nuk konfiskohet pasuria e fituar në mënyrë të paligjshme
Ambasadori Abbott thotë se dënimi nuk është i plotë nëse nuk konfiskohet pasuria e fituar në mënyrë të paligjshme

Ambasadori Abbott: Dënimet nuk janë të plota nëse nuk konfiskohet pasuria e fituar në mënyrë të paligjshme

Këshilli Prokurorial i Kosovës dhe Këshilli Gjyqësor i Kosovës, së bashku me Ambasadën Britanike kanë organizuar punëtorinë “Pastrimi i parave/riparimi i aseteve” ku u tha se kjo dukuri është mjaftë prezentë dhe në Kosovë. Ambasadori Nicholas  Abbott theksoi se dënimi nuk është i plotë nëse nuk konfiskohet pasuria e paligjshme Abbott theksoi se dënimi nuk është i plotë nëse nuk konfiskohet pasuria e paligjshme. Ai tutje tha se shpreson se kjo punëtori do të shfrytëzohet si platformë e mirë për praktikë më të mira në hetim dhe ndjekjen penale të pastrimit të parasë. Kurse, Skënder Çoçaj kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovë tha se dukuria e pastrimit të parave është dukuri që po shënon rritje. Sipas tij, në rrafshin legjislativ Kosova e ka përafruar direktivat e BE-së në luftimin e kësaj dukurie të rrezikshme. Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Bahri Hyseni potencoi se për sistemin sfida më e madhe që po ballafaqohen institucionet e Kosovës e posaçërisht sistemi i drejtësisë është krimi i organizuar dhe korrupsioni dhe vepra penale që lidhen me pastrimin e parasë. Ai tha se do orientojnë të gjithë kapacitetin e tyre në luftimin e kësaj dukurie negative.

Kontrolloni gjithashtu

Dhjetëra qytetarë sërish janë mbledhur para Agjencisë për Regjistrimin Civil pa distancë fizike ashtu siç rekomandohet

Dhjetëra qytetarë sërish janë mbledhur para Agjencisë për Regjistrimin Civil pa distancë fizike ashtu siç rekomandohet

Ndonëse me maska, por pa distancë fizike ashtu siç rekomandojnë institucionet shëndetësore, dhjetëra qytetarë sërish ...