KEK
Fillimi / Zamir Qeriqi (faqe 11)

Zamir Qeriqi

Xheladin Miftar Kurtaj (20.4.1976- 10.8.1998)

Xheladin Miftar Kurtaj (20.4.1976- 10.8.1998)

Xheladini ishte djalë i Miftarit dhe i nënë Emines. Lindi më 20 prill të vitit 1976 në fshatin Gabrricë të komunës së Kaçanikut. Mësimet fillestare i kreu në shkollën e vendlindjes, ndërsa gjimnazin në Kaçanik. Në vitin shkollor 1995/96 regjistrohet në Akademinë e Arteve, Dega e aktrimit në Prishtinë. Qysh ...

Më shumë...

Elton Gëzim Zherka (19.8.1977 – 10.8.1998)

Elton Gëzim Zherka (19.8.1977 - 10.8.1998)

Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës iu bashkuan edhe shumë bijë e bija të Gjakovës. Ky qytet ka dhënë numër të madh të luftëtarëve, shumë prej të cilëve kanë rënë dëshmorë të kombit. Luftëtarët dhe dëshmorët e këtij qyteti ishin pjesëtarë të UÇK-së me moshën më të re, në mesin ...

Më shumë...

Besnik Liman Begunca (21.7.1972-10.8.1998)

Besnik Liman Begunca (21.7.1972-10.8.1998)

Besniku lindi në Kaçanik më 21 korrik të vitit 1972. Ishte pjesëtar i një familjeje të varfër ekonomikisht, por me tradita atdhetare. Shkollën fillore dhe të mesmen i kreu në vendlindje. Ka mbaruar degën e tregtisë. I edukuar në frymë patriotike, Besnik Begunca qysh i ri angazhohet në radhët e ...

Më shumë...

Bashkim Sami Emini (28.2.1976 – 9.8.1998)

Sami Emini dhe bashkëshortja e tij Remzija, nga fshati Zotaj (ish-Vojnovc) i Shtimes rritën shtatë bijë: Eminin, Agimin, Rrahimin, Naserin, Skënderin, Bashkimin (tani dëshmor), Ademin, Elhamen, Selveten, Zyrafeten dhe Zejnepen. Sami Emini, gjatë tërë jetës punoi për mirëqenien e familjes, duke ua mundësuar arsimimin bijve dhe bijave, të cilëve iu ...

Më shumë...

Nuhi Ahmet Kelmendi (8.5.1943 – 9.8.1999)

Nuhi Ahmet Kelmendi (8.5.1943 – 9.8.1999)

Nuhi Kelmendi rrjedh prej një familjeje të njohur të rezistencës kundër prushtuesit serb të Kosovës. Babai i tij Ahmeti, nga Hamidia, edhe pse me profesion ishte hoxhë, kishte marrë pjesë aktive në luftë kundër forcave jugosllave gjatë Luftës së Dytë Botërore. Asokohe, vullnetarët shqiptarë, në mesin e tyre edhe Ahmeti, ...

Më shumë...

Hysen Malë Arifi (20.11.1964 – 9.8.1998)

Hysen Malë Arifi (20.11.1964 - 9.8.1998)

Plejadës së dëshmorëve të kombit që treguan heroizëm të pashoq në luftën çlirimtare të fundit të shekullit njëzet dhe të kurorëzuar me liri e pavarësi të Kosovës, ishte edhe Hysen Arifi, biri i shtrenjtë i Malë dhe Zade Arifit, i lindur më 13.12.1963 në fshatin Pacaj të komunës së Gjakovës. ...

Më shumë...

Shkelzim Halid Zllanoga (27.7.1963 – 8.8.2000)

Shkelzim Halid Zllanoga (27.7.1963 – 8.8.2000)

Në ditët e fundit të majit e në ditët e para të qershorit të vitit 1998, kur zuri të lëshojë shtat batalioni i famshëm i Rahovecit, rrëzë “Majës së Kikës”, në shkollën fillore të fshatit Astaruzp të Malishevës, njëri prej djelmoshave që me “mall e shpirt” e me “krejt vllaznië” ...

Më shumë...

Ndriçim Sherif Koxha (6.1.1971 – 7.8.2001)

Ndriçim Sherif Koxha (6.1.1971 - 7.8.2001)

Pothuajse çdo javë, babai i Ndriçimit, Sherifi, zbriste në Librazhd për të bërë pazar, por më shumë me shpresën se mos dëgjonte ndonjë lajm për djalin, me të cilin kish më shumë se pesë muaj që nuk ish dëgjuar. Helbete, qyteti është më ndryshe, atje vijnë edhe gazetat edhe gazetarë; ...

Më shumë...

Pajtim Ahmet Roci (5.2.1980 – 7.8.2001)

Pajtim Ahmet Roci (5.2.1980 - 7.8.2001)

Kushtrimit të Atdheut për të mbrojtur vëllezërit shqiptarë të okupuar nga regjimet sllave antishqiptare, iu përgjigjen edhe qindra bij e bija, si dhe disa oficerë atdhetarë të mirënjohur nga Shqipëria administrive. Duke luftuar kundër forcave okupatore sllave, kanë rënë dëshmorë: oficeri i mirënjohur, Tahir Sinani, komandant në tri luftërat tona ...

Më shumë...

Mark Tunë Lleshi (24.3.1926- 7.8.1998)

Mark Tunë Lleshi (24.3.1926- 7.8.1998)

Forcat e mëdha e të çfrenuara policore, paramilitare  e ushtarake serboçetnike, pas humbjeve që pësuan në Frontin e Anadrinit; Beteja e Fortesës, e Rahavecit, në Frontin e Drenicës; Gryka e Llapushnikut, Frontin e Rrafshit të Dukagjnit; Qëndresë, Sukë e Cërmjanit, Shqiponjë të Dushkajës, Junik, Stubëll, Rosishtë, Loxhë, pastaj luftimet në ...

Më shumë...

Lefter Lutfi Koxhaj (22.9.1969 – 7.8.2001)

Lefter Lutfi Koxhaj (22.9.1969 - 7.8.2001)

Atë natë që është vrarë Lefteri, tregon bashkëshortja e tij, Rabia, flija me të dy fëmijët, duke qëndruar në mes tyre. Ndërkohë, djali, i cili në atë periudhë nuk i kish mbushur dy vite, llahtariset në gjumë, duke thirur: “Ba …. , Ba … !”. Ngrihem si e çmëndur, pasi ...

Më shumë...

Kapllan Ali Ahmetaj (15.8.1953 – 7.8.1998)

Kapllan Ali Ahmetaj (15.8.1953 - 7.8.1998)

Dëshmori Kapllan Ahmetaj ka lindur më 15 gusht të vitit 1953, në fshatin historik të skajit verior të Drenicës, Radishevë. Në këtë fshat kishte lindur dhe ishte rritur edhe trimëresha e Arbnisë së Vogël, Shote Galica. Kjo trimëreshë dhe burrat e Radishevës bëhen tmerri i krajlit të Serbisë. Ushtria dhe ...

Më shumë...

Skadimi i mandatit të 4 anëtarëve të Bordit të KPMM-së

Skadimi i mandatit të katër anëtarëve të Bordit të Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale

Komisioni i pavarur për Miniera dhe Minerale si institucion i pavarur  i  përgjigjet Kuvendit të Kosovës  përmes Bordit udhëheqës së KPMM-së, komfort zbatimit të Ligjit për Miniera dhe Minerale, Ligjit për Siguri në Punë në Veprimtarinë Minerare si dhe Strategjinë Minerare 2012-2025 të Republikës së Kosovës. Bordi udhëheqës i deri ...

Më shumë...

Bashkim Avdi Leku (25.10.1972 – 6.8.1998)

Bashkim Avdi Leku (25.10.1972 – 6.8.1998)

Familja Leku nga Baica në Drenicë njihet si familje, e cila në vazhdimësi ka luftuar kundër pushtuesit serb dhe asnjëherë nuk është pajtuar me nënshtrimin dhe poshtërimin që i bëhej popullit të tij. Dera e kësaj familjeje ka dhënë Bahtirin, një demokrat i kohës, i cili u likuidua në vitin ...

Më shumë...

Jeton Avdyl Tërstena (8.1.1974 – 6.8.1998)

Jeton Avdyl Tërstena (8.1.1974 - 6.8.1998)

Biri i Avdyl e Nazmie Tërstenës, dëshmori i kombit Jeton Tërstena, me pseudonimin Tota, lindi më 8.1.1974 në Vushtrri. Të parët e tij kishin zbritur nga malësia e Shalës së Bajgorës. Babagjyshi i Jetonit, Feriz Tërstena, pastaj Sherif Tërstena, babagjyshi nga nëna, Ejup Havolli – Llapashtica nga Besiana, e së ...

Më shumë...

Afrim Sadri Gashi (26.12.1977 – 3.8.1998)

Afrim Sadri Gashi (26.12.1977 – 3.8.1998)

Fshati Kryshec i komunës së Skënderajt luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, për liri dhe pavarësi nga robëria serbe i ka dhënë pesë dëshmorë dhe 32 martirë. Ky fshat ashtu sikur po thuajse të gjitha fshatrat e Drenicës ishte bashkuar i tëri me luftën dhe i mbarti mbi supe pasojat ...

Më shumë...