kek
MIT
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
Fillimi / Zamir Qeriqi (faqe 10)

Zamir Qeriqi

Dorian Koçi: 29 qershor 1444, beteja e Torviollit

Dorian Koçi: 29 qershor 1444, beteja e Torviollit

Kjo ishte beteja e parë e Gjergj Kastriot Skënderbeut pas marrjes së Krujës në 28 nëntor 1443 dhe shpalljes së revoltës së tij. Në një fushë të Dibrës së poshtme 8 mijë kalorës e 7 mijë këmbësorë, pjesa më e madhe nga principata e Kastriotit, mbetën në histori për faktin ...

Më shumë...

Skerdilajd Bardhyl Llagami (1.10.1969 – 29.6.2001)

Skerdilajd Bardhyl Llagami (1.10.1969 - 29.6.2001)

Bardhyl Llagamit, i ati i dëshmorit të kombit, Skerdilajd Llagamit, 60-vjeçarit tiranas që dikur pat punuar si kryeinxhinier i Kombinatit të Tekstileve “Stalin” dhe më vonë Drejtor Drejtorie në Ministrinë e Ekonomisë, edhe sot e kësaj dite akoma nuk i besohet dhe i duket si një ëndërr e keqe, që ...

Më shumë...

Ismet Salih Uka ( 2.8.1958 – 29.6.1998)

Ismet Salih Uka ( 2.8.1958 – 29.6.1998)

Familja Uka e fshatit Ticë të Drenicës, çlirimit të Kosovës nga robëria serbe i ka dhënë dy vëllezër dëshmorë, Ismet Uka dhe Gani Uka. Babai Salihu dhe nënë Azizja rritën bijtë:  Ismetin, Musliun, Mehmetin Samiun, Ganiun si dhe bijën e vetme Hanifen. Ismeti  u lind më 2 gusht të vitit ...

Më shumë...

Feriz Idriz Bibaj (15.11.1974 – 29.6.1999)

Feriz Idriz Bibaj (15.11.1974 – 26.9.1999)

Lladroci është një vendbanim i lashtë i Llapushës, në të cilin në harmoni të plotë jetojnë familjet Zogaj, Buçaj, Bibaj, Gega, Gjini, Gashi dhe Jaku- paj. Harmonia, bashkëpunimi i ndërsjelltë dhe dashuria vëllezërore kanë bërë që ky fshat, përveç këtyre vyrtyteve të urtësisë dhe bujarisë të trashëguara brez pas brezi, ...

Më shumë...

Xhemajl Ahmet Mehmeti (5.1.1948 – 29.6.1998)

Xhemajl Ahmet Mehmeti (5.1.1948 – 29.6.1998)

Xhemajl Ahmeti lindi në fshatin Plluzhinë të Skënderajt, më 5 janar të vitit 1948. Ishte djali i Ahmet Mehmetit (1917-2005), veprimtarit dhe luftëtarit të lirisë, i cili mori pjesë në mbrojtjen e Kosovës nga forcat çetnike serbe në vitet 1942-1944 si dhe në luftën heroike të Shaban Palluzhës. Edhe pas ...

Më shumë...

Beqir Sadik Beqa (8.11. 1980 – 22. 6. 2001)

Beqir Sadik Beqa (8.11. 1980 – 22. 6. 2001)

Lufta e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, në trojet shqiptare të Iliridës filloi në pranverë të vitit 2001 dhe u intensifikua sidomos pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Konçulit, të 13 shkurtit të vitit 2001. Pas nënshkrimit të kësaj marrëveshjeje, shumë luftëtarë, pjesëtarë të UÇPMB-së, të pakënaqur me këtë akt, me armatimin e ...

Më shumë...

KEK-u arrin rekord në prodhimin e qymyrit për termocentralet

KEK-u arrin rekord në prodhimin e qymyrit për termocentralet

Me gjithë problemet dhe sfidat e shumta që dolën me shpronësimin e pronave në Shipitullë, Divizioni i prodhimit të qymyrit i Korporatës Energjetike të Kosovës ka arrit rekord të prodhimit dhe furnizimit me lëndë të parë të termocentralit Kosova A dhe Kosova B duke mundësuar furnizim të rregullt me energji ...

Më shumë...

Osman Adem Krasniqi (6.2.1966 – 21.6.1999)

Osman Adem Krasniqi (6.2.1966 - 21.6.1999)

Osman Krasniqi lindi në fshatin Vukoc të Drenasit, (ish – Gllogoc). Shkollën fillore e ka kryer në Kamaran, ndërsa shkollën e mesme, drejtimin e Metalurgjisë, e ka mbaruar në Qendrën Shkollore “Skënderbeu” në Drenas. Duke qenë se familje ishte në gjendje jo të mirë ekonomike, ai nuk i vazhdoi studimet, ...

Më shumë...

Ruzhdi Hajdini-Gjaka 1955-2014

Ruzhdi Hajdini-Gjaka 1955-2014

Ruzhdi Hajdini, njëri ndër flamurtarët e parë të Republikës së Kosovës, ka lindur në vitin 1955 në fshatin Miroc të komunës së Besianës, (ish-Podujevë). I takonte një familjeje me tradita atdhetare. Shkollën fillore e kreu në vendlindje ndërsa të mesmen në Prishtinë.  Qysh i ri me qëllim për ta ndihmuar ...

Më shumë...

Elmi Bedri Kamberi (6.6.1981 – 19.6.2001)

Elmi Bedri Kamberi (6.6.1981 - 19.6.2001)

Reçaku i pikëllimit dhe i krenarisë kombëtare, reçakasit që me heroizmin dhe vetësakrificën e tyre lëvizën nga vendi diplomacinë e rëndë botërore, luftës për çlirimin e trojeve të robëruara të Shqipërisë i dhanë 12 dëshmorë të lirisë, 50 martirë dhe dhjetëra të plagosur. Djalëria trime e këtij fshati heroik mori ...

Më shumë...

Basri Halil Canolli (16.2.1976 – 18.6.1999)

Basri Halil Canolli (16.2.1976 - 18.6.1999)

Në luftën e gjatë dhe heroike të popullit shqiptar, kanë bërë emër edhe luftëtarë të anëve të ndryshme të atdheut, ku trimëria, sakrifica dhe lufta kundër robërisë nuk janë ndalur për asnjë moment. Të tillë ishin edhe liridashësit e Marecit, një fshat i madh dhe i shkapërderdhur i Malësisë së ...

Më shumë...

Mentor Xhemë Gashi (1.5.1978 – 16.6.1998)

Mentor Xhemë Gashi (1.5.1978 - 16.6.1998)

Dëshmori, Mentor Gashi, u lind më 1 maj të vitit 1978, në Plloçicë, komuna e Malishevës. Ai ishte djali i dytë i Xhemë Haxhi Bajraktarit dhe nipi i dëshmorit Tahir Topilla, bashkëluftëtarit dhe dhëndrit të Shaban Polluzhës, tani dëshmor i UÇK-së. Mentori rininë e kaloi në Gllanasellë, te dajat e ...

Më shumë...

Tasim Ukë Elezaj (16.2.1975 – 16.6.1999)

Tasim Ukë Elezaj (16.2.1975 - 16.6.1999)

Dëshmori i kombit Tasim Elezaj, u lind më 16 shkurt 1975, në fshatin Radavc (Kryedrin) të Pejës, në një vend me bukuri të rralla të natyrës, aty ku buron Drini i Bardhë, në një familje të dalluar për ndershmëri e atdhedashuri. Familja e tij shumë herë u bastis dhe u ...

Më shumë...

Imer Ramë Krasniqi (1957 – 16.6.1998)

Imer Ramë Krasniqi (1957 - 16.6.1998)

Ndër njerëzit e parë të trevës së komunës së Malishevës, të cilët ishin njoftuar për ekzistencën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe i cili angazhohet në radhët e saj, ishte Imer Krasniqi. Pjesëtar i kësaj ushtrie heroike, ai bëhet në fund të vitit 1997, megjithëse, praktikisht, për formimin e njësiteve ...

Më shumë...

Adem Bajram Selmani (1967 – 16. 6.1998)

Adem Bajram Selmani (1967 - 16. 6.1998)

Në luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë rënë dëshmorë edhe disa eprorë dhe ushtarë nga Shqipëria. Në mesin e tyre, eprori dhe komandanti i tri luftërave tona çlirimtare, Tahir Sinani, po ashtu eprori dhe pjesëmarrësi në të tri luftërat, Skerdilajd Llagami, nga Tirana, eprori, Indrit Cara nga Kavaja, Astrit ...

Më shumë...

Zenel Shefqet Thaçi (15.12.1977 – 15.6.1999)

Zenel Shefqet Thaçi (15.12.1977 – 15.6.1999)

Zenel Thaçi u lind më 15. 12. 1977 në Llapushnik të Drenasit. Bashkëshortët Shefqet e Mihane Thaçi lindën dhjetë fëmijë: Zenelin, Safeten, Enverin, Ymerin, Havën, Miniren, Fetahun, Florimin, Florien dhe Besartën. Familja e dëshmorit të lirisë Zenel Thaçit është marr kryesisht me bujqësi dhe blegtori. Mësimin fillor, Zeneli e vijoi ...

Më shumë...