Bashkimi Evropian: I dënojmë ashpër përleshjet mes Policisë së Kosovës dhe protestuesve, serbë lokalë të veriut

Bashkimi Evropian ka reaguar lidhur me tensionet në Veriun e Kosovës, duke i dënuar ashpër përleshjet e sotme mes Policisë së Kosovës dhe protestuesve, serbë vendorë. BE-ja tregon se kryetarët e sapozgjedhur të komunave veriore kishin bërë përpjekje për të hyrë në objektet e komunave. Ne dënojmë fuqishëm sulmet ndaj patrullave të misionit civil të BE-së në Kosovë. EULEX-it duhet t’i lejohet të zbatojë mandatin e tij në mënyrë paqësore, thuhet në reagim. Të gjithë duhet të ndërmarrin veprime për të shafitur  situatën e tensionuar dhe për të rivendosur qetësinë menjëherë. BE-ja nuk do të pranojë asnjë veprim të mëtejshëm të njëanshëm ose provokues dhe ruajtja e paqes, dhe siguria në terren duhet të jetë prioritet. BE-ja,  vazhdimisht ka deklaruar se zgjedhjet e fundit, të pjesshme në veri të Kosovës, nuk ofrojnë zgjidhje politike afatgjatë për komunat e përfshira. Një zgjidhje e tillë mund të gjendet vetëm përmes një dialogu real ndërmjet të gjitha palëve kyçe të interesit, që përfshijnë Kosovën, Serbinë dhe komunitetin serb të Kosovës – nën ndërmjetësimin e BE-së”, thuhet mes tjerash në komunikatë.

Kontrolloni gjithashtu

Në 111-vjetorin e Pavarësisë, sot në Tiranë parakaloi, “Parada e Shqiptarëve”, e emërtuar , “Rrënjët Kuq e Zi”

Sot më 28 nëntor, Unioni i Bashkive Shqiptare në Rajon dhe Bashkia Tiranë, në bashkëpunim …