Binali Yildirim

Binali Yildirim: Një grup ushtarakësh jashtë zinxhirit komandues ndërmori nismën për grusht shtet

Kryeministri Binali Jëlldërëm, në vlerësimin e parë që i bëri ngjarjes tha se një grup ushtarakësh jashtë zinxhirit komandues ndërmori nismën për tentativë (për grusht shteti), por qeveria,- shtoi ai,- nuk ka do ta lejojë një gjë të tillë. “Populli ynë ta ketë të qartë se nuk do të lejohet asnjë veprim që do të dëmtojë demokracinë. Qeveria e zgjedhur nga qytetari është në krye të detyrës. Dhe largimi i kësaj nga detyra bëhet vetëm e për vetëm me vullnetin e popullit. Populli ta dijë mirë se autorët e kësaj orvatjeje, ata që kanë bërë këtë çmenduri do ta paguajnë shtrenjtë. Ta dijë se ne (qeveria) nuk do të lejojmë tentativa të tilla. Populli të jetë i qetë”, tha Kryeministri Jëlldërëm. Menjëherë pas thirrjes së Presidentit populli doli në rrugë për të manifestuar dhe i doli për zot demokracisë. Qytetarët i kapën me duart e tre anëtarët e grupit që ndërmori këtë tentativë dhe ia dorëzoi policisë. Në TRT, sipas raportimit të sotshëm të të cilit qe detyrua me forcën e armëve të publikojë një komunikatë pirate, transmetimet u rikthyen në normalitet. Kryetari i Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë, Ismail Kahraman i thirri deputetët në seancë të jashtëzakonshme. Kryetari i Partisë Popullore Republikane Kemal Kılıçdaroğlu dhe Kryetari i Partisë së Lëvizjes Nacionaliste Devlet Bahçeli deklaruan se “respektojnë vullnetin e lirë të qytetarëve dhe e cilësojnë si të papranueshme tentativën në fjalë”.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri, mori pjesë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku u diskutua raporti për vëzhgimin e zgjedhjeve në Serbi

Besnik Tahiri: Kur jemi bashkë, gjithçka arrihet, gjithçka është e mundur

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka shprehur gëzimin e tij dhe ka …