Fillimi / Opinione (faqe 48)

Opinione

Afrim B. Rada: Dashuria e qengjit ndaj ujkut dhe vajtja pas tij

Afrim B. Rada: Dashuria e qengjit ndaj ujkut dhe vajtja pas tij

Të gjithë jemi dëshmitarë se Kosova është në një krizë të thellë . Fatkeqësisht,  kjo krizë është një krizë gjithëpërfshirëse si institucionale, krizë morale, krizë e identitetit.          Një I sëmurë që ka nevojë për shërim,  paraprakisht ka nevojë të i kryen analizat laboratorike dhe incizimet e nevojshme me qëllim ...

Më shumë...

Nebih Rexhepi: Zgjedhjet, në Shqipëri nuk ka të drejtë t’ i pengojë askush

Nebih Rexhepi: Mundësisht të hapet sa më parë Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari”, në Prishtinë

Çdo njeri ka të drejtë për të shprehur bindjen e tij, në çfarëdo forme çoftë ajo, përfshirë edhe atë më sublimen, për të Votuar. Vota është e shenjtë, ajo nuk guxon të pengohët. Kjo është një e drejtë ekskluzive, për ti zgjedhur përfaqësuesit e tyre.  Në Botë ka raste të ...

Më shumë...

Agim Vuniqi: Miti i shallit të Rugovës dhe shkopi i bariut i Ghandit

Agim Vuniqi

Deri vonë, nuk e kam kuptuar domethënien e filozofisë Rugoviane, dhe asaj paqesore e tipit kosovar… Formuluesi i saj, i ndjeri Ibrahim Rugova, konsiderohet si njeri i “shenjtë” nga një pjesë të popullit tim, 25 %. Atij i është ngritur edhe një shtatore impozante në Prishtinë, që atë e paraqet ...

Më shumë...

Skënder Sadri KAPITI: Xhudistet e Kosovës lartësojnë në Zenit krenarinë kombëtare

Skënder Sadri KAPITI: Xhudistet e Kosovës lartësojnë në Zenit krenarinë kombëtare

 Majlinda Kelmendi, krenaria jonë kombëtare i dha sot Kosovës dhe gjithë kombit shqiptar një fitore tjetër të madhe. Sot me 22 Qershor 2019  Majlinda mposhti Rusinë në finale ,por njëkohësisht mposhti dhe e detyroi edhe Bjellorusinë pasi e detyroi atë që të njohë e të respektojë simbolet e shtetit të ...

Më shumë...

Sejdi Veseli: Edi Rama thotë se përgjimet qenkan skenar i përgatitur nga enveristë fanatikë!

Sejdi Veseli

Jo more “Kryeministër”, o përdhosësi i pa skrupull i verdiktit të votës së shumicës elektorale shqiptare. Ti po akuzon së koti, se kinse “Përgjimet” qenkan “skenar i përgatitur, nga “enveristë fanatikë”. O i mjerë, ty tu ka bërë fytyra e ngjashme me shollën e atyre këpucëve të hedhura në llucë. ...

Më shumë...

Familja dhe Shpresa: Lletër deputetëve të Kosovës për gjykatën speciale

Sot, Zana Bytyqi-Geci e OJQ-së “Familja dhe Shpresa” kërkon takim me kryeministrin, Albin Kurti

 (Bëjeni të mundurën ndaj kriminelëve të Serbisë, plotësojeni ligjin selektiv për gjykatën speciale) Kryetarja e shoqatës “Familja dhe Shpresa” nga Klina, Zana Bytyqi-Geci i ka ftuar sot përmes një letre deputetët e Kosovës që ta plotësojnë URGJENTISHT ligjin për gjykatën speciale në mënyrë që serbët që kanë kryer krime lufte ...

Më shumë...

Frank Shkreli: NUK DUA TË NJELL ZI, POR…..

Frank Shkreli

Shumë vërejtës dhe ekspertë, brenda dhe jashtë Shqipërisë, e konsiderojnë gjëndjen e sotëme politike në Shqipëri, por edhe në Kosovë dhe si rrjedhim edhe anë e mbanë trojeve shqiptare, ndoshta si periudhën më të rrezikshme ç’prej shembjes së komunizmit e këndej dhe ç’prej shpalljes së pavarësisë së Kosovës, 10-vjet më ...

Më shumë...

Medin Haliti: Politika si komoditet dhe populli!

Medin Haliti: Politika si komoditet dhe populli!

Historikisht populli shqiptar i Kosovës ka treguar bashkim, në situata dhe erëra shumë të rënda nëpër shekuj duke e pas për ballë një armik të përbashkët i cili nuk flet shqip, e kjo siç dihet na atakon thuajse në ç’do erë me hegjemonizmin serb. Viti 1990 padyshim ishte viti më ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: A e kemi mall deficitar vetëm edukimin medial?

Jakup Krasniqi

Nuk ka asnjë dyshim, edukimi media është bërë imperativ i kohës, sigurisht jo vetëm për kombin tonë të pa konsoliduar në aspektin e mirëfilltë kombëtar. Gjithashtu nuk ka asnjë dyshim të vetëm se edhe si komb jemi sulmuar nga shumë drejtime armiqësore e keqdashëse, sulme këto që njerëzve tanë ua ...

Më shumë...

Kushtrim Gashi: Universi dëshmon ekzistencën e Zotit

Kushtrim Gashi: Universi dëshmon ekzistencën e Zotit

Stephen Hawking në librin e botuar pas vdekjes se tij “Përgjigje të shkurtra për pyetjet e mëdha” Në njërën anë thotë se “ Nuk dua të krijojë përshtypjen se vepra ime synon të provojë ose të mohojë ekzistencën e Zotit: objektivi im është gjetja e një kornize racionale për të ...

Më shumë...

MSc. Adem Lushaj:Investimet në Bjeshkët e Deçanit, investime për zhvillimin e Kosovës

Adem Lushaj

(Pse duhet investuar në resurset turistike në Deçan? Pse duhet ndërtuar rruga Deçan-Plavë? A mund të shndërrohet Bjeshka e Belegut në qendër të skijimit të përmasave botërore?) Turizmi si një proces, me zgjerimin e vet zhvillimor, viteve të fundit është shndërruar në industri globale. Zhvillimi i turizmit është ngushtë i ...

Më shumë...

Karderinis Isidoros: Italia në stuhi të euros

Karderinis Isidoros: Italia në stuhi të euros

Italia u bashkua me Eurozonën në vitin 1999, me kryeministrin Massimo d’Alema të parties e Majta Demokratike. Kjo pjesëmarrje fatale, e cila përfshinte humbjen e plotë të politikës monetare të pavarur, padyshim është shkaku kryesor i ecurisë zhgënjyese të ekonomisë italiane. Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) i vendit aktualisht qëndron ...

Më shumë...

Skënder Sadri KAPITI: Demokracia në Shqipëri – “produkt” fallco e skarco

Skënder S. Kapiti

Pse ka rezultuar demokracia shqiptare në një produkt skarco dhe fallco. Demokracia e cila fshihet dhe maskohet pas fjalës demokraci por qe  vepron e bën antidemokracinë është demokraci fallco; dhe demokracia e cila prishet nga antiligji, krimi,  papërgjegjshmëria, tradhëtia, mashtrimi dhe nga korrupsioni kjo është demokraci e prishur, pra demokraci ...

Më shumë...

RKL: Kosova po prodhon gjenerata të nxënësve, që nuk arsimohen as edukohen për mësim, por për kopjim dhe falsifikim

RKL: Kosova po prodhon gjenerata të nxënësve, që nuk arsimohen as edukohen për mësim, por për kopjim dhe falsifikim

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, edhe këtë vit ka dështuar në organizimin e provimit shtetëror të maturës, sepse testi është shpërndarë masivisht në rrjete sociale. MASHT-i ishte zotuar muaj më parë se këtë vit nuk do të ketë keqpërdorime në këtë test pasi do të sigurojnë zhurmues të valëve ...

Më shumë...

Nexhmi Lajçi: CILI ËSHTË ÇLIRIMTARI E CILI NDIHMAQARI?

Nexhmi Lajçi: Politika evropiane e shitur në Serbi e Rusi ka kthyer timonin në kah të padëshirueshëm për shqiptarët

(Edhe pse kaq mos mirënjohëse ndaj UÇK-së, megjithatë ma gëzofsh Kosovë Lirinë) Jeta në mërgim ishte po aq e rëndë sa edhe shtypja serbo-sllave në Kosovë por më pak e rrezikshme në kuptimin e mbijetesës fizike. Qëndruam atje sepse na jepej mundësia të punojmë për ta mbajtur familjen në atdhe ...

Më shumë...

Mr. Ali Hertica: Revoltat politike janë shumë të rrezikshme

Ali Hertica

 A kanë të drejtë qytetarët të ngrenë krye kundër një qeverisje të padrejtë. Padrejtësia gjen vend kurdoherë kur autoritetet politike nxjerrin ligje që nuk mbështeten nga të gjithë. Mirëpo, detyra për bindje vlen edhe për ligjet e padrejta, megjithëse qytetarët i shikojnë ligjet edhe vendimet si të padrejta, ‘nuk’ duhet ...

Më shumë...