Rashit Qalaj

Deputeti, Rashit Qalaj, ka thënë policët serbë që kanë dhënë dorëheqje, mund të kthehen në punë me një vendim të Qeverisë

Ish-drejtori i Policisë së Kosovës, deputeti i PDK-së, Rashit Qalaj ka thënë policët serb që kanë dhënë dorëheqje mund të kthehen në punë me një vendim të Qeverisë. Mirëpo, ai thekson se  në veri dhe shefi i operacioneve që kanë marrë mirënjohje nga presidenti i Serbisë nuk duhet lejuar të punojnë sërish për institucionet e Kosovës. Madje sipas tij, për këtë mund të ketë marrëveshje edhe në Bruksel. Por sipas tij, deputetët nuk mund të kthehen më në Kuvend, ngase kështu e përcakton ligji. Rashit Qalaj thotë se nëntë deputet e Listës Serbe janë kthyer që kanë qenë në pritje. Ata që kanë dhënë dorëheqje nuk kanë mundësi të kthehen më. Sa i përket policëve unë mendoj që policët do të kthehen sepse ka hapësirë ligjore. Me një vendim të qeverisë dhe një marrëveshje në Bruksel që do të negociohet. Çështja e eprorëve është punë e kryer. Drejtori i Policisë në veri dhe shefi i operacioneve që kanë marrë mirënjohje nga presidenti i Serbisë nuk duhet lejuar të kthehen në institucione.

Kontrolloni gjithashtu

Tajar Kağan Ataj: 100-vjetori i marrëdhënieve diplomatike Turqi-Shqipëri, shënon një periudhë e veçantë në mes të dyja vendeve

Tajar Kağan Ataj: 100-vjetori i marrëdhënieve diplomatike Turqi-Shqipëri, shënon një periudhë e veçantë në mes të dyja vendeve

Duke folur për Agjencinë Anadolu, ambasadori i Turqisp, në Tiranë, Tajar Kağan Ataj   vlerësoi marrëdhëniet, …