Diplomati amerikan, Xhon Bollton thotë se Zgjidhja e vetme dhe afatgjate është shkëmbimi territoreve mes Kosovës e Serbisë

Ish-këshilltari për Siguri Kombëtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës,  gjatë administratës së kryetarit, Donald Trump, zotëriu, Xhon Bolton,   ka deklaruar se janë dy çështje të pakapërcyeshme për ta zgjidhur përfundimisht problemin mes Kosovës e Serbisë. E para vjen në formën e një pyetjeje, se a  është e ardhmja më e rëndësishme se e kaluara, dhe e dyta, e pashmangshme është se propozimi, apo ideja për zgjidhje finale duhet patjetër të burojë nga vetë palët,  dhe jo nga ndonjë faktor i jashtëm – qoftë Bashkimi Evropian, qoftë Shtetet e Bashkuara të Amerikës.  Nëse thjesht po kërkoni një stabilitet të përkohshëm në terma afatshkurtër – që është  stili i BE-së për t’iu qasur çështjeve – atëherë mbase ka kuptim, por nëse po kërkoni për zgjidhje të përhershme, atëherë qartësisht kjo nuk do kryejë punë”. Prandaj, në vitin 2018, isha ithtar  i një ideje tjetër, asaj për shkëmbimin e territoreve në mes të Kosovës dhe Serbisë, sepse, ndryshe nga propozimet e tjera, kjo ide vinte nga vetë liderët.  Unë më pas pata folur me Hashim Thaçin dhe Aleksander Vuçiqin  dhe ata ishin të gatshëm ta provonin, por evropianët u irrituan që amerikanët ishin të përfshirë në këtë çështje, saktësoi Xhon Bolton për Albanian Post.

Kontrolloni gjithashtu

OVL-UÇK

Më 12 prill të vitit 1999 në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë rënë dëshmorët:

Më 12 prill të vitit  1999  në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës …