Alon Ben Meir

Eksperti amerikan, Alon Ben Meir, ka thënë se Serbia në lidhje me Kosovën duhet ta ndjek shembullin e Gjermanisë

Eksperti amerikan për Ballkanin, Alon Ben Meir, ka thënë se Serbia në lidhje me Kosovën duhet ta ndjek shembullin e Gjermanisë, e cila ka kërkuar falje për krimet në luftën e Dytë Botërore. Profesori Ben Meir thotë se Serbia duhet të kërkojë falje për mizoritë e shkaktuara ndaj shqiptarëve të Kosovës në luftën e fundit, nëse aspiron integrimin në BE. Me kërkim faljen ndaj viktimave të luftës do të hapte një faqe të re drejt njohjes së Kosovës dhe normalizimit të plotë të marrëdhënieve mes dy vende. “Nëse Serbia ende aspiron të integrohet në BE, ajo duhet të pajtohet me mizoritë që bëri ndaj shqiptarëve të Kosovës dhe të hapë një faqe të re duke njohur Kosovën dhe normalizuar marrëdhëniet e saj në çdo nivel”, ka thënë Ben Meir.

Kontrolloni gjithashtu

Peter Bayer: Anëtarësimi i Serbisë në Bashkimin Evropian nuk do të jetë i mundur pa njohjen e Kosovës

Gjermania ka dënuar ashpër sulmin ndaj policisë së Kosovës në veri dhe ka kërkuar që kriminelët të sillen para drejtësisë

Gjermania ka dënuar ashpër sulmin ndaj policisë së Kosovës në veri dhe ka kërkuar që …