Gjatë takimit, që kryeministri Albin Kurti pati me Senatoren e shtetit të Ajovës, Joni Ernst, u fol për thëllimin e bashkëpunimit

Gjatë takimit, që kryeministri Albin Kurti pati me Senatoren nga shteti i Ajovës, Joni Ernst, partneriteti strategjik ndërmjet Kosovës dhe SHBA-së dhe rritja e bashkëpunimit mes vendit tonë dhe shtetit të Ajovës, ishin tema bosht të takimit,  i cili u zhvillua në margjina të Konferencës së Sigurisë së Munihut. Kryeministri, sipas komunikatës për medie shprehu mirënjohjen për mbështetjen e vazhdueshme në të gjitha fushat nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.  Ai falënderoi senatoren Ernst, veçanërisht për përkrahjen dhe ndihmën  qp  shteti i Iowas i ka dhënë  vendit tonë për zhvillimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës. “Jemi krenarë për bashkëpunimin tonë të fortë, veçanërisht në fushën e mbrojtjes”, tha kryeministri Kurti. Ai shtoi se “ishte kënaqësi e madhe që gjeneralmajor Corell nga Garda Kombëtare e Iowas ishte në Kosovë për Ditën e Pavarësisë”.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …