Zgjedhjet në Kosovë

Instituti Demokracia për Zhvillim mbanë konferencën me temë: “Zgjedhjet para Gjykatës: Kontestet zgjedhore në Kosovë

Instituti Demokracia për Zhvillim (D4D), ka kënaqësinë t’ju rikujtoj të përcjellni ceremoninë e lansimit të punimit “Zgjedhjet para Gjykatës: Kontestet zgjedhore në Kosovë” që do të mbahet SOT me datën 27 maj 2021, duke filluar nga 10:00 në “Hotel Sirius”, Prishtinë me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Prishtinë.

Instituti D4D ka monitoruar me kujdes proceset zgjedhore që nga viti 2010 dhe ky është edicioni i tretë i punimit Drejtësia Zgjedhore. Punimi përfshin të dhëna mbi dënimet e shqiptuara për shkeljet administrative që ndërlidhen me zgjedhjet, mbikëqyrjen e financave të subjekteve politike, hetimin dhe zgjidhjen e lëndëve të rënda penale, si dhe ankesat ndaj mediave. Gjatë viteve, koordinimi midis institucioneve të menaxhimit të zgjedhjeve dhe institucioneve gjyqësore, sanksionimi i subjekteve politike për shkelje të rregullave të zgjedhjeve dhe ndjekja penale e atyre që shkelën të drejtat e votës ka përmirësuar procesin zgjedhor dhe rritur besimin e qytetarëve dhe subjekteve politike në procesin zgjedhor si tërësi.

Të dhënat janë analizuar nga Instituti D4D ndërsa janë siguruar nga institucionet e mëposhtme të cilat janë poashtu nënshkruese të memorandumit të bashkëpunimit për procesin zgjedhor: Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Ankesa, Prokuroria e Shtetit, Policia e Kosovës, Këshilli Gjyqësor i Kosovës dhe Komisioni i Pavarur i Mediave. Raporti përfshin gjithashtu rekomandime që janë hartuar për të avancuar koordinimin institucional për drejtësinë zgjedhore.

Kontrolloni gjithashtu

Më 16 korrik 2024,në orë 12:00, në sallën e Kuvendit të Komunës se Deçanit, përkujtohet prof. dr. Sylë Tahirsylaj

Në emër të Lidhjes së Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan dhe në …