Jakup Krasniqi

Jakup Krasniqi: Ndërprerja e bisedimeve të Kosovës me Serbinë është një hap i domosdoshëm

Kryetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovës, Jakup Krasniqi në një shkrim autorial ka shkruar se procesi i bisedimeve të Brukselit, mes Kosovës dhe Serbisë, rezulton i papërgatitur, jotransparent, i korruptuar, i komprometuar! Si i tillë, s’ka sesi të mos emërtohet me emrin e vërtetë, se ka rezultuar të jetë shumë i dëmshëm për Kosovën dhe të ardhmen tonë përgjithësisht. Kulmi i dëmeve që kanë prodhuar këto bisedime janë sot e gjithë ditën: Bashkësia e Komunave serbe, jashtë çdo standardi të BE-së!, marrëveshja për gjyqësorin, “integrimi” i strukturave paralele, rojet e urës, marrëveshja për telefoninë dhe lejimi i murit ndarës… Këto, së bashku me një mori marrëveshjesh jo vetëm që i bëjnë jofunksionale institucionet e shtetit, por i nënshtrohen diktatit të Beogradit, mbase edhe më shumë se kaq! Prandaj, ndërprerja e këtyre bisedimeve, kështu siç kanë precipituar, është një hap më se i domosdoshëm, ka nënvizuar,  Jakup Krasniqi.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj, sot do të qëndrojë në vizitën e tij të parë zyrtare në Kosovë

Kryetari i Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj sot do të qëndrojë për një vizitë zyrtare …