Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / James Appathurai: Raportet mes Kosovës dhe Serbisë, paraqesin sfidën kryesore në rajonin e Ballkanit Perëndimor
James Appathurai: Raportet mes Kosovës dhe Serbisë, paraqesin sfidën kryesore në rajonin e Ballkanit Perëndimor

James Appathurai: Raportet mes Kosovës dhe Serbisë, paraqesin sfidën kryesore në rajonin e Ballkanit Perëndimor

Zëvendësndihmësi i sekretarit të përgjithshëm të NATO-s për çështje politike dhe të sigurisë, James Appathurai, ka thënë se raporti midis Kosovës dhe Serbisë, mbase paraqet sfidën më thelbësore në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Ai konfirmon se NATO-ja do të bëjë çmos për të ndihmuar në zgjidhjen e kësaj çështjeje, përderisa thekson angazhimin e saj për të siguruar një mjedis të sigurt në Kosovë. Lidhur me masat e paralajmëruara nga sekretari i Përgjithshëm i NATO-s për bashkëpunimin e ardhshëm me Forcën e Sigurisë së Kosovës, pasi institiconet e Kosovës miratuan ligjet për transformimin e saj në ushtri, Appathurai thotë se kjo çështje ende po diskutohet brenda NATO-s, mirëpo shpreh sigurinë se pasoja do të ketë. Zyrtari i lartë i NATO-s ka folur edhe për procesin e anëtarësimit të vendeve të rajonit në NATO përderisa për Serbinë thotë se paanshmëria politike ose mospërfshirja e saj ushtarake nuk e pengon Aleancën që të ketë marrëdhënie të mira me këtë vend.

Kontrolloni gjithashtu

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jörn Rohde, ka kundërshtuar projektligjin për mbrojtjen e vlerave të UÇK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jörn Rohde, ka kundërshtuar projektligjin për mbrojtjen e vlerave të UÇK-së

Ambasadori i ri i Gjermanisë,  në Kosovë, Jörn Rohde, ka kundërshtuar projektligjin për mbrojtjen e ...