KEK
Fillimi / Lajmet / Joe Biden, arrin në Evropë, në udhëtimin e tij të parë jashtë vendit, në postin e kryetarit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës
Joe Biden, arrin në Evropë, në udhëtimin e tij të parë jashtë vendit, në postin e kryetarit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Joe Biden, arrin në Evropë, në udhëtimin e tij të parë jashtë vendit, në postin e kryetarit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden,  arrin në Evropë, në udhëtimin e tij të parë jashtë vendit. Turneu i tij tetë-ditor përfshin një sërë takimesh në kuadër të samitit të G7-s, pastaj bisedime me partnerët evropianë dhe të NATO-s, si dhe një takim ballë për ballë me  kryetarin e Rusisë, Vladimir Putin. Përmirësimi i raporteve transatlantike dhe diskutimi i mosmarrëveshjeve me Rusinë pritet të jenë çështjet kyçe të kësaj vizite. Udhëtimi konsiderohet edhe një provë e aftësisë së presidentit Biden për të menaxhuar dhe përmirësuar raportet me aleatët kyç të Amerikës të dëmtuara ndjeshëm gjatë udhëheqjes së paraardhësit të tij, Donald Trump, i cili e kishte tërhequr Shtetet e Bashkuara nga traktatet ndërkombëtare dhe kishte vendosur tarifa tregtare ndaj aleatëve.

Kontrolloni gjithashtu

Enver Hoxhaj: Zgjedhja e kryetarit të ri nuk është përpjekje për ta zëvendësuar liderin e kësaj partie që është në Hagë

Enver Hoxhaj dha dorëheqjen e tij dhe të kryesisë së PDK-së deri në Konventën e 3 korrikut

Kryetari në dorëheqje i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj në një konferencë për media ...