WASHINGTON, DC - AUGUST 04: U.S. Vice President Kamala Harris delivers remarks while visiting Sycamore & Oak, a minority-owned retail village that houses other local small businesses, on August 04, 2023 in Washington, DC. Harris announced that 43 non-profit, community-based organizations, private sector entities and institutions of higher education will receive $125 million American Rescue Plan-funded Capital Readiness Program (CRP) awards, aimed at helping "underserved entrepreneurs launch and scale their small businesses—a key pillar of Bidenomics," according to the White House. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Kamala Harris: populli palestinez në Gazë dhe në Bregun Perëndimor, duhet që të ribashkohet nën një entitet qeverisës

Nënkryetarja amerikane, Kamala Harris i ka prezantuar të shtunën objektivat amerikane pasi të përfundojë konflikti i Izraelit me Hamasin, duke theksuar se populli palestinez në Gazë dhe në Bregun Perëndimor, duhet që të ribashkohet nën një entitet qeverisës. Harris i ka bërë këto deklarata në një samit për klimën, që po mbahet në Dubai, me kërkesë të presidentit amerikan, Joe Biden. Në bisedimet me kryetarin  e Egjiptit, Abdel Fattah Al-Sisi. zonja Harris ka thënë se “nën asnjë rrethanë, Shtetet e Bashkuara nuk do të lejojnë rilokim të sforcuar të palestinezëve nga Gaza apo Bregu Perëndimor, apo rishkrim të kufijve të Gazës. Pasi të përfundojë lufta, përpjekjet për rindërtim duhet të jenë në kontekst të “një vizioni të qartë politik për popullin palestinez drejt një shteti të udhëhequr prej një Autoriteti të ringjallur Palestinez, që do ta ketë mbështetjen e komunitetit ndërkombëtar dhe shteteve në rajon”, është thënë mes tjerash në deklaratë.

Kontrolloni gjithashtu

29 vjet nga bashkimi i Gjermanisë që kishte synim që dy pjesët e vendit të jenë të zhvilluara në të njëjtën masë

Qeveria gjermane ka mohuar në mënyrë kategorike pretendimet e Kremlinit se Berlini po planifikon luftë me Rusinë

Qeveria e Gjermanisë  ka hedhur poshtë pretendimet e Kremlinit se Berlini po planifikon luftë me …