Forcat e KFOR-it nga sot marrin nën kontroll pikat kufitare të Kosovës me Serbinë në Jarinjë dhe në Bërnjakë

Kanë vazhduar operacionet e përbashkëta patrulluese të Komandës Rajonale Perëndim në fushën e tyre të përgjegjësisë

Edhe sot kanë vazhduar  operacionet e përbashkëta patrulluese të Komandës Rajonale Perëndim në fushën e tyre të përgjegjësisë në Kosovë. Komanda Rajonale Perëndim, vazhdon të kryejë patrullime të përbashkëta me Policinë e Kosovës, duke dislokuar pjesë të komponentëve shumëkombëshe të Batalionit Kinetik, në fushën e tyre të përgjegjësisë, dedikuar mbështetjes së drejtpërdrejtë të Policisë së Kosovës. Aktiviteti operativ i dedikohet mbështetjes së Forcës së Policisë në kontrollin e automjeteve dhe personelit në tranzit përgjatë rrugëve kryesore të komunikimit dhe në pikat më të ngarkuara të trafikut periferik, pranë ABL (Vija Kufitare Administrative) e pranishme në sektorin perëndimor të Kosovës. Patrullimi i përbashkët është një mjet operacional rutinë i përqendruar në mandatin e KFOR-it, i fokusuar në këmbënguljen për të siguruar lirinë e lëvizjes dhe një mjedis të sigurt në Kosovë, në përputhje me kornizën operative të parashikuar nga rezoluta 1244 e OKB-së e vitit 1999.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …