KORI SIPARANTUM EDHE NË BERLIN

KORI SIPARANTUM NË BERLIN
Pas sukseseve kulminante të shënuara gjatë muajve të fundit dhe suksesit në Olimpiadën e Koreve Botërore, World Choir Games 2021, kori Siparantum rrëmbeu kategorinë, çmimin kryesor në Open Competition, në kategorinë “Musica Contemporanea” , destinacioni i radhës do të jetë; CHORALSPACE Winter Festival, Berlin (17-20 Dhjetor 2021).
Paraqitja e parë dhe e dytë e korit Siparantum do të jetë në kuadër të programit Veni, Veni Emmanuel  – The Choral Cluster, së bashku me korin “Wilmersdorfer Kammerchor” nga Berlini që do të drejtohet nga kompozitori dhe dirigjenti i njohur Gjerman, Christian Bährens. Kori Siparantum do të drejtohet nga dirigjenti përmanent i korit, Memli Kelmendi.
THE CHORAL CLUSTER, 
CHOIR SIPARANTUM (XK) directed by: Memli Kelmedi; 
WILMERSDORFER KAMMERCHOR (DE) directed by: Christian Bährens December 
 
18, 2021, 18:30 St. Matthäus-Kirche, Berlin Mitte December
19, 2021 11:00 Heilig Kreuz Kirche, Berlin Kreuzberg
Ndërsa, mbrëmja e fundit do t’i dedikohet terësisht korit Siparantum
Albanische Winterklänge
December 19, 2021, 19:30 Paul-Gerhardt Kirche, Berlin Schöneberg
Realizimi i këtyre koncerteve është përkrahur nga: Komuna e Pejës, Ministria e Kultures, Rinisë dhe Sporitit, Presidenca e Kosovës dhe Alba Qeramika.
Rikujtojmë që kori Siparantum ditë më parë hyri në WORLD RANKINGS – World’s Best Choirs dhe aktualisht është në pozitën e 460 në TOP 1000 koret më të mira në botë. Është hera e parë që një kor nga Kosova hyn në World Rankings.

Kontrolloni gjithashtu

Teuta Shala: Konferenca Shkencore, “Kosova 1989-1999: Organizimi dhe Qëndresa për Çlirim

Sot, në Prishtinë, me rastin e 25-vjetorit të çlirimit, ka filluar punimet Konferenca Shkencore dy …