Krichbaum: Shqipërisë mund t’ia heqin statusin e vendit kandidat për shkak të zvarritjes së “Reformës në Drejtësi”

Gjermania është lodhur me politikën shqiptare dhe debatet e saj mbi reformën në drejtësi. Kancelarja Angela Merkel, nëpërmjet kryetarit të Komisionit të Çështjeve Evropiane në Bundestag, Gunther Krichbaum, ka artikuluar dhe “kërcënimin” më të rëndë për Shqipërinë. “Mendoj që të gjitha palët e përfshira të jenë të ndërgjegjshme për përgjegjësinë që kanë në këtë rast. Durimi ynë nuk është i pafund. Ne, qeveria federale, Bundestagu ju mbështesim në të gjitha çështjet dhe në këtë kuadër, ju keni marrë statusin e vendit kandidat. Por në qoftë se në fund të ditës na krijohet përshtypja që kjo reformë nuk është e dëshiruar, që lufta ndaj korrupsionit nuk funksionon ashtu siç duhet, atëherë edhe në fund të ditës të marrim vendimin që t’ju heqin statusin e vendit kandidat, u shpreh Krichbaum.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …