Fillimi / Lajmet / Mbi 30 mijë myslimanë nga Rohinga janë shpërngulur në Bangladesh, 20 mijë të tjerë janë ngujuar në një zonë demarkacioni
Mysliman

Mbi 30 mijë myslimanë nga Rohinga janë shpërngulur në Bangladesh, 20 mijë të tjerë janë ngujuar në një zonë demarkacioni

Në kohën kur besimtarët islamë po festojnë Kurban Bajramin kudo në borë, mbi 30 mijë myslimanë nga Rohinga janë shpërngulur në Bangladesh, 20 mijë të tjerë raportohet se janë ngujuar në “tokën e askujt” mes Mijanmarit dhe Bangladeshit kur 70 mijë njerëz filluan largimin nga ky shtet. Gjatë javës së fundit trupat qeveritare kanë vrarë më shunë se 3000 myslimanë.  Rojat bregdetare të Bangladeshit të enjten kanë gjetur 20 trupa të njerëzve, të cilët u shpërngulën nga Mijanmari. Shumë nga të fundosurit janë gra dhe fëmijë të minoritetit Rohinga.

Kontrolloni gjithashtu

Si shkak i erërave të fuqishme që kanë mbretëruar në Kosovë mbi 100 mijë qyetarë kanë mbetur pa energji elektrike

Ministria e Ekonomisë   zotohet se do  të ndajë  75 milionë euro, për sunvencionimin e energjisë për qytetarët dhe bizneset

 Zyra e Rregullatorit për Energji (ZRRE), institucion i pavarur përgjegjës për përcaktimin e tarifave që ...