Milazim Krasniqi: Qeveria Kurti është totalisht e dështuar, ajo nuk di të ballafaqohet me krizat ekonomike, energjetike, arsimore

Milazim Krasniqi: Amerika dhe shtetet që kanë njohur Kosovën, po mbajnë qëndrime joparimore në përdorimin e dinarit

Profesori universitar  dhe analisti, Milazim Krasniqi, duke komentuar zhvillimet e fundit sa i përket Rregullores së re të Bankës Qendrore të Kosovë, konsideron se Shtete e Bashkuara të Amerikës dhe shtetet e tjera që kanë njohur Kosovën janë duke mbajtur  qëndrime joparimore ndaj saj, duke i kërkuar Kosovës të bënë veprime që nuk janë standarde për shtet e pavarura dhe sovrane. Çështja shumë më e ngatërruar, më komplekse se sa kriza e tashme. Kjo është për arsye se vetë shpallja e Pavarësisë së Kosovës nuk është shoqëruar me pranimin  e saj në OKB dhe si rrjedhojë shumë nga qëndrimet kanë mbetur të dyzuara. Kriza në raportet e tilla ka pasur edhe më herët. Ka situatë të krizave që riciklohen për shkak se nuk ka qartësi lidhur me statusin e Kosovës, madje edhe shtet që e njohin Kosovën në të vërtetë nuk sillen sikur ndaj një shteti sovranë, por i bëjnë kërkesa që nuk janë në pajtim me standarde e shteteve sovrane, ka thënë ai.

Kontrolloni gjithashtu

Serbia nuk e respekton Nenin 4 të Marrëveshjes së Ohrit, për anëtarësimin e Kosovës në organizatat ndërkombëtare

Edhe pse në Nenin 4 të Marrëveshjes së Ohrit, thuhet qartë  se Serbia “nuk do …