Në Turqi u bë përpjekje për një grusht shteti kundër një qeverie të zgjedhur nga populli

Në Turqi u bë përpjekje për një grusht shteti kundër një qeverie të zgjedhur nga populli

Pas përpjekjeve për grusht shtet në Turqi gjatë natës mes të premtes dhe të shtunës në me një deklaratë për medie të Ambasadës së  Turqisë në Prishtinë, thuhet: Ngjarjet në Turqi janë përpjekje për një grusht shteti kundër një qeverie të zgjedhur. Me një unitet dhe solidaritet populli ynë është vënë kundër këtij dukurisë”, thuhet në komunikatën e ambasadës.  Kryetari dhe Qeveria aktuale vazhdojnë të jenë në detyrë. Kjo nuk është një ngjarje cila e përfshinë Forcat e Armatosura Turke në tërësi. Është aktivitetet të një grupi brenda Forcave të Armatosura Turke dhe kundër këtij populli ynë ka dhënë përgjigjën e duhur”, thuhet në njoftimin e Ambasadës së Turqisë në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Ejup Maqedonci: Serbia me qasjen e saj hegjemoniste dhe agresive karshi Kosovës do të bëjë që tensionet të vazhdojnë

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Ejup Maqedonci, dje pas bllokimit në kufi me Serbinë të …