Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Lajmet / Besarta Jashari: Baba Shaban na porositi që rrugën e shkollimit ta ndjekim për të mirën tonë dhe të kombit
Nipi i heroit të kombit Hamëz Jashari, Dyl Loshi nga ky vit shkollor do të jetë i ulur në bankat shkollore

Besarta Jashari: Baba Shaban na porositi që rrugën e shkollimit ta ndjekim për të mirën tonë dhe të kombit

Besarta Jashari, vajza e heroit të kombit Hamëz Jashari ka shkruar për ditën e parë të fillimit të vitit shkollor. Ajo ndër të tjera ka kujtuar edhe kujtimet kur ajo vet ka filluar shkollimin 1994 atëherë kur familja e tij ishte e vendosur në rrugën e lavdisë kombëtare si dhe këshillat nga gjyshi Shaban që ishte ndër mësuesit e parë në Drenicë që kishte porositur së rruga e shkollimit të ndiqet për të mirën e vendit dhe të kombit.

“Dita e parë e shkollës, është moment që mbetet përherë në kujtesë… derisa, rrugës e përcjella Dylin për në shkollë, mu kujtua dita ime e parë e shkollës në vitin 1994 – atëherë kur Familja jonë ishte e vendosur në rrugën e lavdisë kombëtare. Kujtoj, që udhëzimet dhe uratat më të ngrohta erdhën nga baba Shaban – ndër mësuesit e parë në Drenicë, që ndër të tjera na kërkoj që rrugën e shkollimit ta ndjekim për të mirën tonë dhe të kombit. Po ashtu mbaj mend që motra Selvetja mua dhe vajzën e axhës Igballën na përcjelli në shkollë, që ishte mbështetje për neve në ato momente të paharruara gëzimi. Gëzimi ishte i njëjtë si Dyli sot, por që ai po rritet edhe me lirinë dhe krenarinë shtetërore… andaj vlerësoj që rrethanat e ndryshuara për të mirën tonë, do të ndikojnë pozitivisht për vendin tonë përmes gjeneratave të reja. Të dashur nxënës në këtë ditë feste ju uroj gjitha të mirat, në jetë e mësime”, ka shkruar.

Kontrolloni gjithashtu

Ambasadori Walker takon kryetarin Thaçi, thotë nuk duhet të humbur më shumë kohë për formimin e institucioneve të vendit

Ambasadori Walker takon kryetarin Thaçi, thotë nuk duhet të humbur më shumë kohë për formimin e institucioneve

Ambasadori William Walker ka thënë se Kosova tash është në një situatë interesante politike, duke ...