Pandeli Majko

Pandeli Majko: UÇK-ja në asnjë rast dhe në asnjë moment nuk ka qenë strukturë kriminale dhe nuk ka bërë krime

UÇK-ja në asnjë rast dhe në asnjë moment nuk ka qenë strukturë kriminale dhe asnjë krim nuk e ka bërë. Ka qenë një lëvizje çlirimtare që i ka bërë do t’i bëjë nder kombit shqiptare. Në fund fare ky gjyq do ta zbulojë të vërtetën”, ka thënë Majko. Ish kryeministri i Shqipërisë gjatë kohës së luftës në Kosovë dhe gjenocidit serb, Pandeli Majko, aktualisht ministër i Diasporës, në emisionin “Debat” të RTK-së e ka nisur deklaratën e tij duke iu drejtuar familjarëve të drejtuesve të UÇK-së që aktualisht po gjykohen në Hagë dhe veteranëve të UÇK-së se kjo forcë ushtarake çlirimtare nuk ka qenë strukturë kriminale dhe asnjë krim nuk e ka kryer. “UÇK-ja në asnjë rast dhe në asnjë moment nuk ka qenë strukturë kriminale dhe asnjë krim nuk e ka bërë. Ka qenë një lëvizje çlirimtare që i ka bërë do t’i bëjë nder kombit shqiptarë. Në fund fare ky gjyq do ta zbulojë të vërtetën”, ka thënë Majko.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …