Peter Stano: Bashkimi Evropian ka vendosur një sërë masash ndaj Kosovës, ndërsa jemi duke e monitoruar Serbinë

Peter Stano: Bashkimi Evropian konsideron se formimi i Asociacionit duhet të fillojë menjëherë, pa vonesa dhe pa kushte

Zëdhënësi i Bashkimit Evropian, Peter Stano, ka përsëritur se Brukseli zyrtar konsideron se formimi i Asociacionit duhet të fillojë menjëherë, pa vonesa dhe kushte. BE po monitoron me kujdes situatën në veri të Kosovës, dhe se po ndjekin me vëmendje rastin e arrestimit të tre serbëve të dyshuar për krime lufte. Në konferencën për media Stano tha po ashtu se themelimi i Asociacionit të komunave me shumicë serbe është obligim ndërkombëtar të cilin Kosova e mori përsipër, andaj siç tha ai, duhet të dorëzohet. “Themelimi i Asociacionit të fillojë pa vonesa apo parakushte të mëtejshme. Stano  ka thënë se pikëpamja e BE-së lidhur me situatën në veri të Kosovës është bërë e ditur në deklaratën e 27 shteteve anëtare.

Kontrolloni gjithashtu

Në shënimin e 25 vjetorit të çlirimit të Kosovës, kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti u nderua me mirënjohje në Kaçanik

Në shënimin e 25 vjetorit të çlirimit të Kosovës, Ali Ahmeti u nderua me mirënjohje …