MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / Prej 116 personave që kanë qenë të akuzuar për vepra penale të korrupsonit, për 43 prej tyre janë hequr aktakuzat
Prej 116 personave që kanë qenë të akuzuar për vepra penale të korrupsonit, për 43 prej tyre janë hequr aktakuzat

Prej 116 personave që kanë qenë të akuzuar për vepra penale të korrupsonit, për 43 prej tyre janë hequr aktakuzat

Anëtarët e Këshillit Prokurorial të Kosovës e kanë vlerësuar si shqetësues faktin se një numër i aktakuzave të korrupsionit, janë hedhur poshtë nga gjykatat e vendit. Ky diskutim, ka pasuar shifrat që janë paraqitur për nëntëmujorin e vitit 2019, për të cilën periudhë ka raportuar drejtori i Njësitit për Vlerësimin e Performancës së Prokurorëve, Valon Jupa. Sipas këtij raporti, për periudhën janar-shtator të këtij viti, 85 % e aktakuzave të ngritura për veprat penale karakteristike, kanë përfunduar me shpalljen fajtorë të të akuzuarve nga ana e gjykatave, gjatë periudhës janar-shtator 2019. Në kategorinë e veprave penale karakteristike, hyjnë veprat penale, që kanë të bëjnë me armët, droga, kontrabandim me emigrantë, krim të organizuar, korrupsion zyrtar, shpëlarje të parave, trafikim me njerëz, krimet ekonomike dhe nxitje e urrejtjes. Sipas këtij raporti, prej 116 personave që kanë qenë të akuzuar për vepra penale të korrupsonit, për 43 persona janë hedhur poshtë aktakuzat ndaj tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Sindikata e Pavarur e Judikaturës e Kosovës njofton se ka vazhduar pezullimin e grevës se paralajmëruar me 1 tetor

Mbytja me grushte dhe përplasja në shkallë që pasoi me vdekjen e viktimës, cilësohet si vrasje nga pakujdesia

Sot ka qarkulluar një lajm në medie me një titull, “Vrasje nga pakujdesia” po të ...