Nga reshjet e shumta atmosferike, lumi Vjosa doli nga shtrati dhe shkaktoi përmbytje

Nga reshjet e shumta atmosferike, lumi Vjosa doli nga shtrati dhe shkaktoi përmbytje. Mediet në Shqipëri njoftojnë se aq e madhe është prurja e ujit në këtë lum sa në disa vende ka shembur argjinaturat dhe ka shkaktuar përmbytje të shtëpive në fshatrat ku ai ka dal jashtë shtratit. Thellësia e ujit ka arritur deri në 7 metra dhe kjo sasi e jashtëzakonshme e ujit ka shkaktuar vështirësi edhe në qytetin e Vlorës. Vazhdimi i reshje atmosferike po bënë që prurja e ujit të rritet edhe më shumë dhe kjo i ka shtyrë organet përkatëse për ballafaqim me situata të tilla që të kërkojnë nga qytetarët të marrin masa për evakuim.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj, sot do të qëndrojë në vizitën e tij të parë zyrtare në Kosovë

Kryetari i Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj sot do të qëndrojë për një vizitë zyrtare …