MIT KS
Fillimi / Lajmet / Sergej Llavrov: Kosova është njohur si shtet i pavarur nga shumica e vendeve perëndimore, por jo edhe Krimeja
Ministri rus S. Lavrov

Sergej Llavrov: Kosova është njohur si shtet i pavarur nga shumica e vendeve perëndimore, por jo edhe Krimeja

Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov ka bërë krahasim në mes të Krimesë dhe Kosovës dhe ka kritikuar perëndimin në një takim pyetje-përgjigje, të organizuar në kuadër të Forumit të Paqes në Paris. Ai ka akuzuar shtetet perëndimore për standarde të dyfishta, meqë sipas Lavrovit “kur diçka është në interes të perëndimit, ata e konsiderojnë të drejtën e njerëzve për vetëvendosje si të shenjtë, mirëpo kur diçka nuk lidhet me interesat e tyre, atëherë ata e shpallin këtë të drejtë si të paligjshme”. Ilustrim i këtyre deklaratave ka qenë Kosova dhe Krimea. “Krahasoni Kosovën dhe Krimenë: një referendum është mbajtur në Krime dhe nuk ka pasur referendum në Kosovë. Megjithatë Kosova është njohur menjëherë si shtet i pavarur nga shumica e vendeve perëndimore”, ka thënë ai.

Kontrolloni gjithashtu

Për numrin e madh të rasteve me virus, në Prishtinë, ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka fajësuar Vetëvendosjen

Për numrin e madh të rasteve me virus, në Prishtinë, ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka fajësuar Vetëvendosjen

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, sot në foltoren e Kuvendit është shprehur se nga tubimi ...