KEK
Fillimi / Lajmet / Sot shqiptarët në Maqedoni shënojnë 22 Nëntorin – Ditën e Alfabetit Shqip
ABC

Sot shqiptarët në Maqedoni shënojnë 22 Nëntorin – Ditën e Alfabetit Shqip

Pavarësisht mos unifikimit të një date zyrtare për të gjithë shqiptarët, sot në Maqedoni shqiptarët shënojnë 22 Nëntorin – Ditën e Alfabetit Shqip, i cili u unifikua 108 vjet më parë në Kongresin e Manastirit. Kjo festë është paralajmëruar të jetë tradicionale dhe sa më shumë të marrë jehonë në mbarë trevat shqiptare. Dita e Alfabetit të Gjuhës shqipe në kalendarin kombëtar shënohet më 20 nëntor. Po sot me rastin e kësaj Dite kombëtare të shqiptarëve huliganët sllavomaqedonë kanë thyer dritaret e Shtëpisë Muze në qytetin shqiptar të Manastirit, ku në nëntor të vitit 1908 u mbajt Kongresi. Nuk është kjo hera e parë që sulmohet madje edhe digjet kjo shtëpi historike e të gjithë shqiptarëve. Manastiri ka qenë kryeqyteti i Vilajetit i cili me Shkupin, Tiranën e Janinën  shënonin vilajetet e Shqiptarisë në Ballkan.

Kontrolloni gjithashtu

Partitë opozitare vazhdojnë të kërkojnë zgjedhje të parakohshme në Kosovë

Demokracia në Veprim kërkon të hetohen dyshimet për falsifikim me vota të kandidatëve për deputetë

Organizata “Demokracia në Veprim” ( DnV) ka kërkuar që të hetohen dyshimet për falsifikim me ...