Tomash Szunyog, përfundon mandatin katërvjeçar me mesazh për Liberalizimin e Vizave dhe Integrimin Evropian

Tomash Szunyog, përfundon mandatin katërvjeçar me mesazh për Liberalizimin e Vizave dhe Integrimin Evropian

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomas Szunyog, organizoi një takim lamtumirës me përfaqësues të institucioneve të Kosovës me rastin e përfundimit të mandatit të tij katërvjeçar. Ai theksoi se liberalizimi i vizave për Kosovën ishte një arritje kyçe gjatë mandatit të tij, duke shprehur lehtësim për këtë sukses, që e kishte ndjerë si një barrë për vite. Në fjalimin e tij lamtumirës, Szunyog nënvizoi se udhëtimet pa viza në zonën Schengen janë vetëm një nga përfitimet e shumta që ofron BE-ja. Ai theksoi se e ardhmja evropiane e Kosovës është në duart e vetë kosovarëve dhe se BE-ja do të vazhdojë të inkurajojë Kosovën drejt suksesit. Në takim morën pjesë personalitete të rëndësishme politike dhe diplomatike, duke përfshirë ambasadorët e SHBA-së, Italisë dhe Gjermanisë.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …