Ushtruesi i detyrës së shefit të EULEX-it në Kosovë, Bernd Thran viziton zyrën e Gjuriqit “për Kosovë-Metohinë”

Ushtruesi i detyrës së shefit të EULEX-it në Kosovë, Bernd Thran viziton zyrën e Gjuriqit “për Kosovë-Metohinë”

Ushtruesi i detyrës së shefit të misionit të EULEX-it në Kosovë, Bernd Thran, që në fillim të punës së tij, ka zhvilluar një takim me të ashtuquajturin drejtor të Zyrës për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, vetëm sepse ai përfaqëson një institucion që Kosovën e konsideron pjesë të Serbisë? Kjo tashmë është praktikë në çdo ndërrim të shefave apo zëvendësve të tyre. Duke sqaruar këtë qëndrim kundër shtetit të Kosovës, zëdhënësja e këtij misioni në Kosovë, Besa Domi ka shpjeguar se Thran ka shkuar në Beograd për të shpjeguar misionin e ri. EUELX-i nuk e njeh pavarësinë e Kosovës dhe me këtë fakt njeh zyrën e Gjuriqit.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri, mori pjesë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku u diskutua raporti për vëzhgimin e zgjedhjeve në Serbi

Besnik Tahiri: Kur jemi bashkë, gjithçka arrihet, gjithçka është e mundur

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka shprehur gëzimin e tij dhe ka …