kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Zyra e Prokurorit të Gjykatës Speciale, në Hagë, shkel Kushtetutën e Kosovës duke hetuar edhe Ministrinë e Drejtësisë
Dhoma e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, në Hagë, refuzoi kërkesën e Zyrës së Prokurorit për hetimin e Driton Lajçit

Zyra e Prokurorit të Gjykatës Speciale, në Hagë, shkel Kushtetutën e Kosovës duke hetuar edhe Ministrinë e Drejtësisë

Zyra e Prokurorit të Specializuarme seli në Hagë, është duke bërë hetime lidhur me rolin e Zyrës së Qeverisë së Kosovës, veçmas në Ministrinë e Drejtësisë për mbrojtjen juridike të të akuzuarve potencialë pranë Dhomave të specializuara, si dhe drejtuesin e kësaj zyre, Driton Lajçi, duke paragjykuar pengimin e mundshëm të drejtësisë. Kjo zyre e Prokurorisë së cilët zyrtarët tanë, me eufemizëm i thonë Dhomë e Specializuar,  shpreh paragjykimet  për shkelje të neneve të Kodit Penal të Kosovës, të cilat kanë të bëjnë me pengimin e provave ose procedurave zyrtare dhe frikësim gjatë kryerjes së procedurës.

Filialja e Gjykatës Speciale kundër UÇK-së, e cila quhet Dhomë  Specializuar e Kushtetutës së Kosovës, në Hagë,  është instanca e fundit për interpretimin e Kushtetutës lidhur me çështjet që kanë të bëjnë me punën e Dhomave të Specializuara dhe Prokurorisë së Specializuar. Avokati i Driton Lajçit, z. Cadman, iu ka  drejtuar Dhomës së Specializuar të Kushtetutës së Kosovës, duke u thirrur në nenin e Kushtetutës së Kosovës, i cili thotë që “individët mund të nisin procedurë, në rast se të drejtat dhe liritë e tyre që ua garanton Kushtetuta, shkelen nga ana e organeve publike, kur të gjitha mjetet juridike janë shterur”. Gjykata Speciale kundër UÇK-së është mbi Kushtetutën dhe të gjitha institucionet e Kosovës, sepse me një status të tillë edhe është miratuar në Kuvendin e Kosovës me nënshkrimet e 81 deputetëve.

Kontrolloni gjithashtu

Haxhiu:Ministria e Infrastrukturës dhe Ministria e Punëve të Jashtme nuk janë përgjigjur për zbatimin e ligjit

Deputetja e VV-së, Albulena Haxhiu porositë LDK-së të mos barrikadohen pas kërkesës për postin e presidentit

Pas mbledhjes së kryesisë Lëvizjes Vetëvendosje, deputetja nga radhët e saj, Albulena Haxhiu ka porositur ...