KEK
Fillimi / Ahmet Qeriqi (faqe 1196)

Ahmet Qeriqi

RKL: Kosova me EULEX-Kosovo dhe Tribunal kundër UÇK-së

Brukseli zyrtar po bën përpjekje të pareshtura dhe të gjithanshme që me çdo mënyrë të mundshme  t’i varros idetë çlirimtare të popujve të shtypur e të robëruar të Evropës, sepse janë edhe gjashtë apo shtatë rajone të Kontinentit plak që kërkojnë vetëvendosje, ndërsa Evropa globaliste, integraliste po mundohet me çdo ...

Më shumë...

Letër nga burgu: Nexhemdin Pireva ( 1955-1994)- letër vëllait nga Burgu i Zabellës së Pozharevcit

Vëlla Adem!   Më së paku më ka shkuar mendja që edhe nëna vjen në vizitë kësaj radhe, por gjithçka po ndodhka. U gëzova pa masë që u takuam edhe njëherë për së gjalli. Ishte plakur shumë, e ka plakur sëmundja shumëvjeçare, beso që mbasi që ka ardhur me ju ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Përpjekja për kryengritje të armatosur, në Besi, më 2 prill të vitit 1981

Protestat dhe demonstratat e Marsit dhe Prillit të vitit 1981, kanë shënuar fillimin e ndarjes definitive të forcave liridashëse shqiptare nga procesi i jugosllavizimit, proces i cili ishte  manifestuar me politikën e ashtuquajtur të bashkim vëllazërimit të shqiptarëve me popujt sllavë. Për më tepër, qysh nga ajo kohë filloi edhe ...

Më shumë...

Dr.Nusret Pllana: “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët prej vitit 1844 deri në vitin 1999”

Shtegtari i lirisë dhe denoncuesi i barbarisë   Në botën shqiptare shpeshherë emrat e veçantë, personalitete të njohura të së kaluarës dhe të tanishmes,  kanë kryer punë të mëdha në dobi të përgjithshme, madje shpeshherë edhe më shumë sesa kanë kryer apo kanë pasur obligim të kryejnë edhe  institucionet relevante. ...

Më shumë...

Ragip Shala: Riciklimi i luftës speciale

Popullsinë e federatës jugosllave , serbët e përbënin me 15 % , kurse autoritetin komandues të APJ-së dhe shërbimin informativë deri në 70 %. Prandaj janë gjeneralët serbë ata që hartuan doktrinën ushtarake të Armatës Jugosllave . Se cila ishte ajo doktrinë , është dëshmuar në Vukovar, Srebrenic , Reçak ...

Më shumë...

Adil Fetahu: A po e privatizon Serbia “Trepçën”?

Edhe pas gjashtë vjetëve nga shpallja e pavarësisë së Kosovës, Qeveria e Kuvendi i Republikës së Kosovës nuk e përcaktuan statusin juridik, organizativ e pronësor të Kombinatit “Trepça”. Në këtë hapësirë të pambuluar nga autoritetet e Kosovës, Serbia përmes strukturave paralele të saj, po krijon realitete të reja në terren, ...

Më shumë...

Gjovalin Ndoja: Shqip-sharësit e dështuar dhe shqip-mohuesit e lumtur

Jeta është mësuesja më e mirë dhe nxënësja më e keqe…. Të jetosh është bukur, të provohesh është vështirë dhe të përplasësh ditët me njëra-tjetrën është sëmundje. Fjalët e mira vijnë, kur jeta të sjell lumturinë. Fjalët e rënda rrjedhin nga provokimi i saj. Kur në gojën e një njeriu, ...

Më shumë...

S. Talbot: pasardhësit e serbëve myslimanë, që flasin shqip, e përbëjnë shumicën në Kosovën moderne (!)

Skandaloze: Si po interpretohet dhe po censurohet nga disa medie në gjuhën shqipe komenti i ish-zëvendës sekretarit amerikan të  shtetit, Strobe Talbott, lidhur me Kosovën dhe Krimenë.   Në  një artikull të botuar në të përditshmen “Washington Post”,  Strobe Talbott, ish-zëvendës amerikan i shtetit, ka komentuar analogjinë e Putinit  mes Krimesë dhe Kosovës.  ...

Më shumë...

Lulzim Basha dhe disa miq të tij hetues të Tribunalit të Hagës për gjoja krimet e UÇK-së

Lulzim Xhelal Basha i lindur më 12 qershor 1974 në Tiranë, është politikan shqiptar, ish-Ministër i Brendshëm, ish-Ministër i Jashtëm dhe ish-Ministër i MPPT i Shqipërisë dhe deputet i Legjislaturës XVIII të Kuvendit të Shqipërisë. Në zgjedhjet e 8 majit 2011, ai fiton garën për kryetar të Bashkisë së Tiranës. ...

Më shumë...

Agron Shele: Brukseli shokohet me barbaritë serbe në Kosovë!

Promovohen në Bruksel  veprat e Dr Nusret Pllanës: “Terrori i Serbisë  pushtuese mbi shqiptarët 1844-1999 ”  , “Intervenimi i NATO- S  në Kosovë” dhe filmi dokumentar “Rrugëtimi i një libri nëpër  botë”   Me rastin e 15-Vjetorit të Intervenimit Humanitar dhe Ushtarak të NATO- S në Kosovë, në një nga ...

Më shumë...

M. Bislimi: Çdo ditë pranvere na përkujton Komandant Plakun, sepse vepra e tij kurrë s’ do të plaket

Sa herë që vjen pranvera na kujton shumë ngjarje të rënda, të stuhishme të madhërishme, ngjarje kthesash të mëdha për fatin e Kosovës dhe në mënyrë të pamohueshme shkatërrimin e ish Jugosllavisë nga demonstratat e fuqishme shqiptare që tunden themelet e asaj kreatore përfundimisht. Kjo Jugosllavi nuk u ribë më ...

Më shumë...

RKL: Pse nuk janë gjepura krahasimet e Kosovës me Krimenë

Në deklaratat e tij, si kundërpërgjigje ndaj fjalimit të kryetarit të Federatës ruse, Vladimir Putin, i cili hoqi një paralele mes pavarësisë së Kosovës dhe referendumit për ribashkimin e Krimesë me Rusinë, kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi ka dhënë një prononcim të ngutshëm, jo diplomatik, të ngurtë dhe krejtësisht të ...

Më shumë...

Adil Fetahu: Një roman për Çamërinë, dhembjen tonë të madhe

(Arben Kondi: “Rikthim në Çamëri”, botimi i gjashtë, Shtëpia Botuese “Ilar”, Tiranë 2012)   Romanin  historik e udhëpërshkrues “Rikthim në Çamëri”, të shkrimtarit Arben Kondi, herën e parë e kam lexuar gjatë një pushimi në fshatin turistik “Mali i Robit”, në qershor të vitit 2011, ndërsa  për herë të dytë ...

Më shumë...

Behxhet Sh. Shala Bajgora: A është rritja e rrogave pozitivitet i domosdoshëm apo imoralitet?

Kryeministri aktual i Qeverisë së Kosovës, Hashim Thaçi mori një vendim me të cilin rriten rrogat në mënyrë lineare prej 25% për të gjithë të punësuarit në Kosovë përjashtuar rastet kur të punësuarit vet financohen apo ata që janë të punësuar në sektorin privat. Natyrisht se reagimet e para ishin ...

Më shumë...

Lerdikion Jupaj: Shkëlqimi dhe Rënia e Televizioneve Shqiptare

Me ndryshimin e sistemit politiko shoqëror në Shqipëri pas vitit 90 dhe kalimin e saj në një shoqëri demokratiko – kapitaliste, duhet të ndryshonte edhe roli dhe objektivat e masmedias shqiptare. Them duhet sepse masmedia shqiptare jo vetëm që nuk ndryshoi rol dhe objektiv por vazhdoi edhe me tej në ...

Më shumë...