MIT
tv dielli
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Zamir Qeriqi (faqe 5)

Zamir Qeriqi

Daut Zenun Halilaj (16.10.1933 – 29.3.1999)

Daut Zenun Halilaj (16.10.1933-29.3.1999)

Familja e Zenun Halilajt nga fshati Grykas (ish-Tërdec) i Drenicës, luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës i ka dhënë tre dëshmorë: Daut Halilaj dhe dy bijtë e tij: Alban Halilaj dhe Besim Halilaj, të cilët ranë trimërisht në luftë kundër forcave policore e ushtarake serbe. Nga arma serbe janë martirizuar ...

Më shumë...

Enver Nebih Buçaj (20.3.1975 – 28.3.1999)

ENVER NEBIH BUÇAJ (20.3.1975 – 28.3.1999)

Familja Buçaj e Artanës së Prizrenit, e prejardhur nga Malësia e Budakovës, luftës për çlirimin e kosovës i ka dhënë kryefamiljarin, Nebih Buçaj e bijtë e tij, Enver Buçaj dhe Imer Buçaj. Kjo familje atdhetare me kohë ishte orientuar në rrugën e çlirimit dhe bashkimit të trojeve të Shqipërisë. Këtë ...

Më shumë...

Nebih Avdyl Buçaj (28.5.1941 – 28.3.1999)

Nebih Avdyl Buçaj (28.5.1941 - 28.3.1999)

Familja Buçaj e Artanës së Prizrenit, e prejardhur nga Malësia e Budakovës, luftës për çlirimin e kosovës i ka dhënë kryefamiljarin, Nebih Buçaj e bijtë e tij, Enver Buçaj dhe Imer Buçaj. Kjo familje atdhetare me kohë ishte orientuar në rrugën e çlirimit dhe bashkimit të trojeve të Shqipërisë. Këtë ...

Më shumë...

Imer Nebih Buçaj (25.3.1971- 28.3.1999)

Imer Nebih Buçaj (25.3.1971- 28.3.1999)

Familja Buçaj e Artanës së Prizrenit, e prejardhur nga Malësia e Budakovës, luftës për çlirimin e kosovës i ka dhënë kryefamiljarin, Nebih Buçaj e bijtë e tij, Imer Buçaj dhe Enver Buçaj. Kjo familje atdhetare me kohë ishte orientuar në rrugën e çlirimit dhe bashkimit të trojeve të Shqipërisë. Këtë ...

Më shumë...

Maxhun Brahim Berisha (9.10.1962 – 28.3.1999)

Maxhun Brahim Berisha (9.10.1962 - 28.3.1999)

Vetëm sot, kur Kosova po merr frymë thellë në elementin e vet dhe kur shqipet po fluturojnë të lira mbi malet tona, gjaku i kolosëve tanë i derdhur det për këto troje ilirike, si dhe qëndresa mbinjerëzore e popullit shqiptar gjatë shekujve po e marrin kuptimin e plotë të vlerës ...

Më shumë...

Elez Ramë Geci (11.2.1951 – 28.3.1999)

Elez Ramë Geci (11.2.1951 - 28.3.1999)

Elez Ramë Geci lindi më 11 shkurt të vitit 1951. Babai i tij, Rama i Tahir Selim Llukës, ishte i njohur për besë, trimëri dhe luftë të pakompromis kundër pushtuesit. jo vetëm babai, por tërë familja Gecaj ishte e njohur për tradita të shquara të atdhetarisë, në Llukë të Posh-tme ...

Më shumë...

Shefki Hamit Thaçi (22.11.1963 – 28.3.1999)

Shefki Hamit Thaçi (22.11.1963 - 28.3.1999)

Bombardimet e forcave ajrore të Aleancës Veriatlantike mbi teknikën dhe bandat çetnike serbe të përqendruara anembanë Kosovës e të Anadrinit në veçanti, shtuan urrejtjen dhe disponimin sadist e shizofren të kriminelëve të Slobodan Milosheviqit që të vrasin, të presin, të djegin, të plaçkisin dhe të dëbojnë çdo frymë shqiptare dhe ...

Më shumë...

Ramadan Rifat Mazreku (5.10.1962 – 27.3.1999)

Ramadan Rifat Mazreku (5.10.1962 - 27.3.1999)

“Do ta rrënoj përdhe tërë Retinë, do ta lëroj me buldozer dhe do ta mbjell me patate!”  (Një deklaratë e Perë Milanit dhënë gazetës “Dnevni Telegraf”) Pas Betejës së Jeshkovës, më 11 mars të vitit 1999, në të cilën shpartallohen bandat ndëshkimore të Marçetiqit e të Zhiliqit, Zona Operative e ...

Më shumë...

Agron Ismet Rama (10.8.1972 – 27.3.1999)

Agron Ismet Rama (10.8.1972 - 27.3.1999)

Familja Rama e fshatit Koliq, e cila jeton në fshatin Shkabaj të Kastriotit, luftës për çlirimin e Kosovës i ka dhënë tre dëshmorë, Agronin, Farukun e Albertin, si dhe shtatë martirë: Xhevatin, Xheladinin, Hamiden, Shqipen, Syzanën, Bejtushin dhe Ismetin. Familja Rama u shpërngul nga fshati Koliq i Prishtinës dhe u ...

Më shumë...

Albert Ismet Rama (3.3.1983 – 27.3.1999)

Albert Ismet Rama (3.3.1983 - 27.3.1999)

Familja Rama e fshatit Koliq, e cila jeton në fshatin Shkabaj të Kastriotit, luftës për çlirimin e Kosovës i ka dhënë tre dëshmorë, Albertin, Farukun e Agronin, si dhe shtatë martirë: Xhevatin, Xheladinin, Hamiden, Shqipen, Syzanën, Bejtushin dhe Ismetin. Kjo familje për shkaqe ekonomike, ekzistenciale, u shpërngul nga fshati Koliq ...

Më shumë...

Faruk Izet Rama (6.7.1976 – 27.3.1999)

Faruk Izet Rama (6.7.1976 - 27.3.1999)

Familja Rama e fshatit Koliq, e cila jeton në fshatin Shkabaj të Kastriotit, luftës për çlirimin e Kosovës i ka dhënë tre dëshmorë: Farukun, Agronin, Albertin, si dhe shtatë martirë: Xhevatin, Xheladinin, Hamiden, Shqipen, Syzanën, Bejtushin dhe Ismetin. Kjo familje, e cila dikur jetonte në fshatin Koliq të Prishtinës është ...

Më shumë...

Njazi Ramush Azemi (16.6.1970 – 26.3.2001)

Njazi Ramush Azemi (16.6.1970 - 26.3.2001)

Betimin e lirisë për të luftuar deri në çlirimin e pëllëmbës së fundit të tokës arbërore e kishin dhënë dhe e mbajtën shumë prej trimave e trimëreshave të Kosovës. Me këtë betim në gojë e në shpirt ata u radhitën në radhët e Ushtrisë Çtirimtare të Kosovës dhe shumë prej ...

Më shumë...

Osman Fetah Rexhepi (18.10.1984 – 26.3.1999)

Osman Fetah Rexhepi (18.10.1984 – 26.3.1999)

Dëshmori i kombit, Osman Fetah Rexhepi, është i lindur më 18 tetor të vitit 1984, në fshatin Qëndresë të Anadrinit, pjesa e Prizrenit. Familja Rexhepi ishte vatër skamnore, por shumë bujare dhe gjithmonë e gatshme për ta dhënë kontributin e vet në të gjitha manifestimet kundër dhunës serbe që ushtrohej ...

Më shumë...

Fetah Osman Rexhepi (4.4.1954 – 26.3.1999)

Fetah Osman Rexhepi (4.4.1954 – 26.3.1999)

Menjëherë pas tërë atyre vrasjeve, masakrimeve dhe karbonizimeve të viktimave, e pas hedhjes së tyre në shtratin e Drinit të Bardhë, jo larg vendlindjeve të viktimave, për t’i zhdukur gjurmët e krimeve në Krushë të Vogël, në Celinë, në Fortesë, në Krushë të Madhe, në Brestos, në Nagac e në ...

Më shumë...

Nuhi Behxhet Rexhepi (23.11.1982 – 26.3.1999)

Nuhi Behxhet Rexhepi (23.11.1982 – 26.3.1999)

Pas bombardimeve nga forcat e NATO-s, situata në terrenin përgjatë tërë arealit luftarak të Anadrinit ndryshoi në mënyrë të dukshme. Dita e parë e pranverës dukej e qetë pothuajse në të gjitha vendbanimet e Anadrinit e të Hasit, mirëpo pas 24 marsit, shumëçka ndryshoi. Krusha e Madhe, Krusha e Vogël, ...

Më shumë...

Lulëzim Osman Rexhepi (4.5.1964 – 26.3.1999)

Lulëzim Osman Rexhepi (4.5.1964 – 26.3.1999)

Menjëherë pas rënies së bombave të para të Aleancës Veriatlantike mbi caqet serbe të vendosura në skuatat pothuajse më të fshehta të Anadrint, këmbësoria kriminele fillon aksionet e veta, si e tërbuar për shkak të humbjeve që i pësonte nga sulmet e njëpasnjëshme të Brigadës 124 “Gani Paçarizi”, që gjatë ...

Më shumë...