Banorët e Veriut ua pamundësuan hyrjen kryetarëve shqiptarë në zyrat e komunave me shumicë serbe

Serbët e veriut  ua pamundësuan hyrjen në zyra kryetarëve shqiptarë në zyrat e komunave. Para objekteve komunale të komunave të veriut janë mbledhur qindra qytetarë serbë për të penguar nisjen e punës së kryetarëve të rinj të zgjedhur. Në Zveçan është tensionuar situata. Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, ka reaguar duke thënë se është obligim i institucioneve qendrore që t’ua mundësojnë kryetarëve të rinj të katër komunave veriore, që të kryejnë detyrat e tyre. Dje u betuan edhe kryetarët e komunës së Zveçanit, Zubin Potokut dhe Leposaviqit. Për ta sot është dita e parë e punës. Punë dhe shërbim të cilin duhet ta kryejnë nga zyrat e komunave bashkë me shërbyesit civilë”, ka shkruar Elbert  Krasniqi.

 

Kontrolloni gjithashtu

Vedant Patel: Amerika kritikoi hyrjen me forcë në objektet komunale nga kryetarët shqiptarë, në veriun e Kosovës

Vedant Patel: Amerika kritikoi hyrjen me forcë në objektet komunale nga kryetarët shqiptarë, në veriun e Kosovës

Zyrtari për informim e Departamentit Amerikan të  Shtetit, Vedant Patel, në konferencën ditore për media …