Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / BE ndanë 68 milionë euro për Kosovën, shumica e tyre dedikohen zhvillimit ekonomik dhe luftimit të COVID-19
Evropa duhet t'i finazojë se paku 500 miliardë euro për rimëkëmbjen e saj ekonomike pas pandemisë

BE ndanë 68 milionë euro për Kosovën, shumica e tyre dedikohen zhvillimit ekonomik dhe luftimit të COVID-19

Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë ka njoftuar se Bashkimi Evropian ka ndarë 68 milionë euro për Kosovën. Sipas publikimit në “Facebook”, të Zyrës së BE-së, 5 milionë euro do të ndahen për nevoja të menjëhershme, 50 milionë euro për sektorin socio-ekonomik për të luftuar ndikimin që COVID-19 po i shkakton këtij sektori. Po ashtu, BE-ja ka dhënë edhe 13 milionë euro për buxhetin e Kosovës. Të gjitha këto mjete janë që Kosova të kalojë vështirësitë e krijuara pas pandemisë COVID-19. Deri më tani në Kosovë janë identifikuar 63 persona të infektuar me koronavirus.

Kontrolloni gjithashtu

Apostolova: Paqëndrueshmëria politike nuk kontribuon në përmirësimin e jetës së njerëzve në vendin tonë

Apostolova: Paqëndrueshmëria politike nuk kontribuon në përmirësimin e jetës së njerëzve në Kosovë

Shefja e zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Nataliya Apostolova, ka thënë se paqëndrueshmëria e ...