KEK
Fillimi / Njoftime / BIK: Dita e parë e festës së Kurban Bajramit, është të martën më 20 korrik 2021
BIK: Dita e parë e festës së Kurban Bajramit, është të martën më 20 korrik 2021

BIK: Dita e parë e festës së Kurban Bajramit, është të martën më 20 korrik 2021

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës u ka bërë të ditur besimtarëve islamë se Dita e parë e festës së Kurban Bajramit, është të martën më 20 korrik. Manifestimi qendror për territorin e Kosovës, kushtuar festës së Kurban Bajramit do të mbahet në Xhaminë e Madhe në Prishtinë, në kushte normale, pas heqjes së masave të periudhës së pandemisë.

Namazi i sabahut falet në ora 4: 40. Ligjëratën tematike kushtuar festës ë Kurban  Bajramit do ta mbajë dr. Valon Myrta, anëtar i Kryesisë së BI të Kosovës dhe njëherësh kryetar i KBI në Gjakovë Namazi i Kurban Bajramit falet në ora 05: 51, të cilit do ti prij kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti. ndërsa Hytben – mesazhin e Kurban Bajramit do ta mbajë myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava. Me rastin e festës së Kurban  Bajramit, Ditën e parë, më 20 korrik 2021, Kryesia e BIK, si tradicionalisht organizon pritje përurimi në selinë e Kryesisë nga ora 9:00-12:00. Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës të gjithë besimtarëve dhe opinionit të gjerë ua uron festën e Kurban – Bajramit, duke e lutur Zotin që të na pranoj, lutjet tona.

Me fat festa e Kurban Bajramit!”,  thuhet në njoftimin e Bashkësisë Islame të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Ahmet Qeriqi: Kongresi i Lipovicës, i mbajtur më 25 korrik të vitit 1946 (Kongresi i Pestë i LNDSH-së)

75 vjet më parë, më 25 korrik 1946, në Blinajë të Lypjanit, u mbajt Kongresi i Lipovicës, Kongresi i Pestë i LNDSH-së

Më 25 korrik të vitit 1946, në Blinajë, ish Lypovicë, komuna e Lypjanit, u mbajt  ...